X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Helstekt biff

Helstekt biff

PT90M90 minuter

4

portioner

0

För att göra nötkött rättvisa bör det helstekas i ugn. Med en digital köttermometer är det enkelt att tillaga köttet så som du önskar det. Det passar väldigt bra med rödvinssås och pressad potatis.

För att göra nötkött rättvisa bör det helstekas i ugn. Med en digital köttermometer är det enkelt att tillaga köttet så som du önskar det. Det passar väldigt bra med rödvinssås och pressad potatis.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 kg nötkött i bit, gärna entrecôte
olja
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Ta fram köttet en stund innan tillagning så att det har rumstemperatur. Sätt ugnen på 175°.
  2. Häll lite olja på köttet och gnid in det med salt och svartpeppar. Lägg det i en ugnssäker form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Ställ in köttet i ugnens nedre halva.
  3. Tillagningstiden varierar beroende på hur du vill att köttet ska vara. Önskar du blodigt kött ska det tillagas tills innertemperaturen är ca 60°. För rosa kött ska innertemperaturen vara ungefär 65°, vill du ha det välstekt ska temperaturen vara upp mot 70°.
  4. Ta ut köttet när det är färdigt och låt det vila en stund. Täck det gärna med aluminiumfolie. Tänk på att temperaturen ofta stiger ett par grader under tiden köttet vilar, du kan alltså ta ut det ur ugnen lite innan det är färdigt.
  5. Används gärna stekskyn i formen som bas för en rödvinssås. Servera med pressad potatis.

Ta fram köttet en stund innan tillagning så att det har rumstemperatur. Sätt ugnen på 175°. Häll lite olja på köttet och gnid in det med salt och svartpeppar. Lägg det i en ugnssäker form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Ställ in köttet i ugnens nedre halva. Tillagningstiden varierar beroende på hur du vill att köttet ska vara. Önskar du blodigt kött ska det tillagas tills innertemperaturen är ca 60°. För rosa kött ska innertemperaturen vara ungefär 65°, vill du ha det välstekt ska temperaturen vara upp mot 70°. Ta ut köttet när det är färdigt och låt det vila en stund. Täck det gärna med aluminiumfolie. Tänk på att temperaturen ofta stiger ett par grader under tiden köttet vilar, du kan alltså ta ut det ur ugnen lite innan det är färdigt. Används gärna stekskyn i formen som bas för en rödvinssås. Servera med pressad potatis.

Lycka till!

Publicerat 2/4 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!