Gör så här
- Smula ned jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt rapsolja, strösocker, salt och fiberhusk. Rör om och låt sedan svälla i fem minuter under bakduk.
-
Blanda i mjölmixen och rör ihop till en deg. Ta i lite mer mjöl om degen är allt för kladdig, men den ska vara lite klibbig. Arbeta ihop degen en stund och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
-
Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 30 stänger (cirka 20 cm långa) på en plåt med bakplåtspapper. De kommer svälla i ugnen, så spritsa inte ut dem allt för nära varandra. Låt dem sedan jäsa i 15 minuter till under en bakduk.
-
Sätt ugnen på 200°. Pensla degen med mjölk och strö över sesamfrön, flingsalt och rosmarin.
-
Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Vänd sedan grissinin upp och ner och låt dem torka i ugnens eftervärme en stund.
Smula ned jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt rapsolja, strösocker, salt och fiberhusk. Rör om och låt sedan svälla i fem minuter under bakduk.
Blanda i mjölmixen och rör ihop till en deg. Ta i lite mer mjöl om degen är allt för kladdig, men den ska vara lite klibbig. Arbeta ihop degen en stund och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
Lägg degen i en spritspåse och tryck ut [get_antal] stänger (cirka 20 cm långa) på en plåt med bakplåtspapper. De kommer svälla i ugnen, så spritsa inte ut dem allt för nära varandra. Låt dem sedan jäsa i 15 minuter till under en bakduk.
Sätt ugnen på 200°. Pensla degen med mjölk och strö över sesamfrön, flingsalt och rosmarin.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Vänd sedan grissinin upp och ner och låt dem torka i ugnens eftervärme en stund.
Lycka till!
Publicerat 7/3 2021 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!