X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria grissini

Glutenfria grissini

PT90M90 minuter

30

st

0

Italienska brödpinnar i glutenfri version. Blir härligt luftiga och goda. De smaksätts med sesamfrön, flingsalt och rosmarin. Passar perfekt med lite plockmat eller som en del av en buffé.

Italienska brödpinnar i glutenfri version. Blir härligt luftiga och goda. De smaksätts med sesamfrön, flingsalt och rosmarin. Passar perfekt med lite plockmat eller som en del av en buffé.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri mjölk

Tips

Grissinin kan förvaras ett tag i en tillsluten burk. Du kan även frysa dem och värma i ugnen innan servering.

Ingredienser

12,5 g jäst
2 dl ljummet vatten
1,5 msk rapsolja
0,5 tsk strösocker
0,5 tsk salt
0,5 msk fiberhusk
225 g glutenfritt mjöl, t.ex. Finax röda
Topping
2 msk mjölk
1 msk sesamfrön
1 msk flingsalt
2 tsk rosmarin, torkad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smula ned jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt rapsolja, strösocker, salt och fiberhusk. Rör om och låt sedan svälla i fem minuter under bakduk.
  2. Blanda i mjölmixen och rör ihop till en deg. Ta i lite mer mjöl om degen är allt för kladdig, men den ska vara lite klibbig. Arbeta ihop degen en stund och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
  3. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 30 stänger (cirka 20 cm långa) på en plåt med bakplåtspapper. De kommer svälla i ugnen, så spritsa inte ut dem allt för nära varandra. Låt dem sedan jäsa i 15 minuter till under en bakduk.
  4. Sätt ugnen på 200°. Pensla degen med mjölk och strö över sesamfrön, flingsalt och rosmarin.
  5. Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Vänd sedan grissinin upp och ner och låt dem torka i ugnens eftervärme en stund.

Smula ned jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt rapsolja, strösocker, salt och fiberhusk. Rör om och låt sedan svälla i fem minuter under bakduk. Blanda i mjölmixen och rör ihop till en deg. Ta i lite mer mjöl om degen är allt för kladdig, men den ska vara lite klibbig. Arbeta ihop degen en stund och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut [get_antal] stänger (cirka 20 cm långa) på en plåt med bakplåtspapper. De kommer svälla i ugnen, så spritsa inte ut dem allt för nära varandra. Låt dem sedan jäsa i 15 minuter till under en bakduk. Sätt ugnen på 200°. Pensla degen med mjölk och strö över sesamfrön, flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Vänd sedan grissinin upp och ner och låt dem torka i ugnens eftervärme en stund.

Lycka till!

Publicerat 7/3 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!