X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria grissini

Glutenfria grissini

PT90M90 minuter

30

st

0

Italienska brödpinnar i glutenfri version. Blir härligt luftiga och goda. De smaksätts med sesamfrön, flingsalt och rosmarin. Passar perfekt med lite plockmat eller som en del av en buffé.

Italienska brödpinnar i glutenfri version. Blir härligt luftiga och goda. De smaksätts med sesamfrön, flingsalt och rosmarin. Passar perfekt med lite plockmat eller som en del av en buffé.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri mjölk

Tips

Grissinin kan förvaras ett tag i en tillsluten burk. Du kan även frysa dem och värma i ugnen innan servering.

Ingredienser

12,5 g jäst
2 dl ljummet vatten
1,5 msk rapsolja
0,5 tsk strösocker
0,5 tsk salt
0,5 msk fiberhusk
225 g glutenfritt mjöl, t.ex. Finax röda
Topping
2 msk mjölk
1 msk sesamfrön
1 msk flingsalt
2 tsk rosmarin, torkad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smula ned jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt rapsolja, strösocker, salt och fiberhusk. Rör om och låt sedan svälla i fem minuter under bakduk.
  2. Blanda i mjölmixen och rör ihop till en deg. Ta i lite mer mjöl om degen är allt för kladdig, men den ska vara lite klibbig. Arbeta ihop degen en stund och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
  3. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 30 stänger (cirka 20 cm långa) på en plåt med bakplåtspapper. De kommer svälla i ugnen, så spritsa inte ut dem allt för nära varandra. Låt dem sedan jäsa i 15 minuter till under en bakduk.
  4. Sätt ugnen på 200°. Pensla degen med mjölk och strö över sesamfrön, flingsalt och rosmarin.
  5. Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Vänd sedan grissinin upp och ner och låt dem torka i ugnens eftervärme en stund.

Smula ned jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt rapsolja, strösocker, salt och fiberhusk. Rör om och låt sedan svälla i fem minuter under bakduk. Blanda i mjölmixen och rör ihop till en deg. Ta i lite mer mjöl om degen är allt för kladdig, men den ska vara lite klibbig. Arbeta ihop degen en stund och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut [get_antal] stänger (cirka 20 cm långa) på en plåt med bakplåtspapper. De kommer svälla i ugnen, så spritsa inte ut dem allt för nära varandra. Låt dem sedan jäsa i 15 minuter till under en bakduk. Sätt ugnen på 200°. Pensla degen med mjölk och strö över sesamfrön, flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Vänd sedan grissinin upp och ner och låt dem torka i ugnens eftervärme en stund.

Lycka till!

Publicerat 7/3 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!