Enkla flatbreads

Snabba stekpannebröd som smakar scones

Enkla flatbreads

Flatbreads påminner om scones, men tillagas i stekpanna. Du kan göra de här bröden på bara ett par minuter och de passar lika bra till frukost som till mellanmålet eller som tillbehör till middagen.

Flatbreads påminner om scones, men tillagas i stekpanna. Du kan göra de här bröden på bara ett par minuter och de passar lika bra till frukost som till mellanmålet eller som tillbehör till middagen.

Lagas på 10 minuter

PT10M10 minuter

2

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Tips

Bröden kan smaksättas med örter, pressad vitlök, sesamfrön, flingsalt med mera. De är godast när de är nylagade. Yoghurten går att byta ut mot mjölk eller filmjölk.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
6 msk yoghurt, naturell
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll ner yoghurten och arbeta ihop till en deg. Ta i mer mjöl om degen är för kladdig.
  2. Dela degen i 2 eller 4 bitar (beroende på hur stora bröd du vill ha) och kavla ut varje degbit så att den är ungefär 0,5 cm tjock.
  3. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg sedan i bröden. Det behövs inget smör eller olja i stekpannan. Stek bröden i 1-2 minuter per sida, vänd dem när de har fått fin yta.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll ner yoghurten och arbeta ihop till en deg. Ta i mer mjöl om degen är för kladdig. Dela degen i [get_antal] eller [get_dubbel_antal] bitar (beroende på hur stora bröd du vill ha) och kavla ut varje degbit så att den är ungefär 0,5 cm tjock. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg sedan i bröden. Det behövs inget smör eller olja i stekpannan. Stek bröden i 1-2 minuter per sida, vänd dem när de har fått fin yta.

Smaklig måltid!

Publicerat 18/8 2018 av .

Kommentera receptet