Enkla flatbreads

Enkla flatbreads

PT10M10 minuter

2

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Flatbreads påminner om scones, men tillagas i stekpanna. Du kan göra de här bröden på bara ett par minuter och de passar lika bra till frukost som till mellanmålet eller som tillbehör till middagen.

Flatbreads påminner om scones, men tillagas i stekpanna. Du kan göra de här bröden på bara ett par minuter och de passar lika bra till frukost som till mellanmålet eller som tillbehör till middagen.

Tips

Bröden kan smaksättas med örter, pressad vitlök, sesamfrön, flingsalt med mera. De är godast när de är nylagade. Yoghurten går att byta ut mot mjölk eller filmjölk.

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
6 msk yoghurt, naturell
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll ner yoghurten och arbeta ihop till en deg. Ta i mer mjöl om degen är för kladdig.
  2. Dela degen i 2 eller 4 bitar (beroende på hur stora bröd du vill ha) och kavla ut varje degbit så att den är ungefär 0,5 cm tjock.
  3. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg sedan i bröden. Det behövs inget smör eller olja i stekpannan. Stek bröden i 1-2 minuter per sida, vänd dem när de har fått fin yta.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll ner yoghurten och arbeta ihop till en deg. Ta i mer mjöl om degen är för kladdig. Dela degen i [get_antal] eller [get_dubbel_antal] bitar (beroende på hur stora bröd du vill ha) och kavla ut varje degbit så att den är ungefär 0,5 cm tjock. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg sedan i bröden. Det behövs inget smör eller olja i stekpannan. Stek bröden i 1-2 minuter per sida, vänd dem när de har fått fin yta.

Lycka till!

Publicerat 18/8 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!