X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Indisk Daal

Indisk Daal

PT30M30 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Daal (eller dal) är en klassisk indisk linsgryta med spenat, ingefära, kokosmjölk och kryddor. Den lagas på ungefär en halvtimme och serveras gärna tillsammans med kokt ris eller naanbröd.

Daal (eller dal) är en klassisk indisk linsgryta med spenat, ingefära, kokosmjölk och kryddor. Den lagas på ungefär en halvtimme och serveras gärna tillsammans med kokt ris eller naanbröd.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
30 g ingefära, färsk
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
2 tsk kanel
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
300 g röda linser, torkade
100 g spenat, färsk
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala gul lök och ingefära och riv grovt på ett rivjärn. Skala även vitlöken och pressa den. Kärna ut chilin och finhacka den.
  2. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs all lök, ingefära och chili i ett par minuter.
  3. Rör ner kanel, gurkmeja, spiskummin, koriander och kardemumma och låt allt fräsa i någon minut till. Häll sedan i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och linser. Rör om och låt linsgrytan koka upp. Sänk sedan värmen.
  4. Låt allt småkoka under lock i 10-15 minuter, tills linserna har blivit mjuka. Blanda då i spenaten och låt den bli mjuk. Smaka av grytan och krydda med salt och peppar.
  5. Servera linsgrytan tillsammans med ris eller naanbröd.

Skala gul lök och ingefära och riv grovt på ett rivjärn. Skala även vitlöken och pressa den. Kärna ut chilin och finhacka den. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs all lök, ingefära och chili i ett par minuter. Rör ner kanel, gurkmeja, spiskummin, koriander och kardemumma och låt allt fräsa i någon minut till. Häll sedan i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och linser. Rör om och låt linsgrytan koka upp. Sänk sedan värmen. Låt allt småkoka under lock i 10-15 minuter, tills linserna har blivit mjuka. Blanda då i spenaten och låt den bli mjuk. Smaka av grytan och krydda med salt och peppar. Servera linsgrytan tillsammans med ris eller naanbröd.

Lycka till!

Publicerat 19/3 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!