Daal (eller dal) är en klassisk indisk linsgryta med spenat, ingefära, kokosmjölk och kryddor. Den lagas på ungefär en halvtimme och serveras gärna tillsammans med kokt ris eller naanbröd.
Daal (eller dal) är en klassisk indisk linsgryta med spenat, ingefära, kokosmjölk och kryddor. Den lagas på ungefär en halvtimme och serveras gärna tillsammans med kokt ris eller naanbröd.
Skala gul lök och ingefära och riv grovt på ett rivjärn. Skala även vitlöken och pressa den. Kärna ut chilin och finhacka den.
Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs all lök, ingefära och chili i ett par minuter.
Rör ner kanel, gurkmeja, spiskummin, koriander och kardemumma och låt allt fräsa i någon minut till. Häll sedan i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och linser. Rör om och låt linsgrytan koka upp. Sänk sedan värmen.
Låt allt småkoka under lock i 10-15 minuter, tills linserna har blivit mjuka. Blanda då i spenaten och låt den bli mjuk. Smaka av grytan och krydda med salt och peppar.
Servera linsgrytan tillsammans med ris eller naanbröd.
Skala gul lök och ingefära och riv grovt på ett rivjärn. Skala även vitlöken och pressa den. Kärna ut chilin och finhacka den.
Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs all lök, ingefära och chili i ett par minuter.
Rör ner kanel, gurkmeja, spiskummin, koriander och kardemumma och låt allt fräsa i någon minut till. Häll sedan i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och linser. Rör om och låt linsgrytan koka upp. Sänk sedan värmen.
Låt allt småkoka under lock i 10-15 minuter, tills linserna har blivit mjuka. Blanda då i spenaten och låt den bli mjuk. Smaka av grytan och krydda med salt och peppar.
Servera linsgrytan tillsammans med ris eller naanbröd.