X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabba havrefrallor med bakpulver
Populärt recept!

Snabba havrefrallor med bakpulver

PT30M30 minuter

8

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

7

På en halvtimme bakar du supergoda bakpulverbröd med god smak av havre. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden passar perfekt till frukost och skiljer sig från scones.

På en halvtimme bakar du supergoda bakpulverbröd med god smak av havre. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden passar perfekt till frukost och skiljer sig från scones.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri yoghurt

Tips

Smaksätt gärna bröden med lite brödkryddor.

Ingredienser

4 dl havregryn
2 st ägg
2 dl naturell yoghurt, filmjölk eller kvarg
2 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Häll ner havregrynen i en skål och knäck i äggen. Tillsätt yoghurt, bakpulver och salt. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Låt den står och dra åt sig vätska i ungefär tio minuter.
  3. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Använd en sked för att forma 8 små högar. Toppa gärna bröden med lite havregryn.
  4. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt frallorna svalna en liten stund, men ät dem medan de fortfarande är varma.

Sätt ugnen på 250°. Häll ner havregrynen i en skål och knäck i äggen. Tillsätt yoghurt, bakpulver och salt. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Låt den står och dra åt sig vätska i ungefär tio minuter. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Använd en sked för att forma [get_antal] små högar. Toppa gärna bröden med lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt frallorna svalna en liten stund, men ät dem medan de fortfarande är varma.

Lycka till!

Publicerat 14/8 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!