Ingredienser
- 4 dl havregryn
- 2 st ägg
- 2 dl naturell yoghurt, filmjölk eller kvarg
- 2 tsk bakpulver
- 0,75 tsk salt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
På en halvtimme bakar du supergoda bakpulverbröd med god smak av havre. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden passar perfekt till frukost och skiljer sig från scones.
På en halvtimme bakar du supergoda bakpulverbröd med god smak av havre. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden passar perfekt till frukost och skiljer sig från scones.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri yoghurt
Smaksätt gärna bröden med lite brödkryddor.
Sätt ugnen på 250°. Häll ner havregrynen i en skål och knäck i äggen. Tillsätt yoghurt, bakpulver och salt. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Låt den står och dra åt sig vätska i ungefär tio minuter. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Använd en sked för att forma [get_antal] små högar. Toppa gärna bröden med lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt frallorna svalna en liten stund, men ät dem medan de fortfarande är varma.
Publicerat 14/8 2022 av Daniel Claesson