Ingredienser
- 1 l rödvin
- 2 st kanelstänger
- 12 st kryddnejlikor
- 1 dl strösocker
- 0,5 st apelsin
- 2 st lagerblad
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Den glögg som säljs i mataffärer vid jul är ofta för söt. Lyckligtvis är det inte alls svårt att göra egen snabb rödvinsglögg. Använd gärna ett ekologiskt rödvin med lite sötma som grund för vinglöggen.
Den glögg som säljs i mataffärer vid jul är ofta för söt. Lyckligtvis är det inte alls svårt att göra egen snabb rödvinsglögg. Använd gärna ett ekologiskt rödvin med lite sötma som grund för vinglöggen.
Glutenfritt recept
Häll upp vinet i en kastrull. Tillsätt kanelstänger, kryddnejlikor och strösocker. Häll ner rivet skal från apelsinen och pressa i lite av juicen. Lägg till sist ner lagerbladen. Rör om och lägg på ett lock. Värm upp glöggen, men inte så att den kokar. Låt den stå på spisen i upp mot en timme, rör om den då och då. Smaka av glöggen och krydda efter behov och smak. Servera rödvinsglöggen tillsammans med russin och mandlar.
Publicerat 30/11 2015 av Daniel Claesson