X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Enkel rödvinsglögg. Genrebild
Genrebild

Enkel rödvinsglögg

PT60M60 minuter

1

st

0

Den glögg som säljs i mataffärer vid jul är ofta för söt. Lyckligtvis är det inte alls svårt att göra egen snabb rödvinsglögg. Använd gärna ett ekologiskt rödvin med lite sötma som grund för vinglöggen.

Den glögg som säljs i mataffärer vid jul är ofta för söt. Lyckligtvis är det inte alls svårt att göra egen snabb rödvinsglögg. Använd gärna ett ekologiskt rödvin med lite sötma som grund för vinglöggen.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

1 l rödvin
2 st kanelstänger
12 st kryddnejlikor
1 dl strösocker
0,5 st apelsin
2 st lagerblad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll upp vinet i en kastrull. Tillsätt kanelstänger, kryddnejlikor och strösocker. Häll ner rivet skal från apelsinen och pressa i lite av juicen. Lägg till sist ner lagerbladen. Rör om och lägg på ett lock.
  2. Värm upp glöggen, men inte så att den kokar. Låt den stå på spisen i upp mot en timme, rör om den då och då. Smaka av glöggen och krydda efter behov och smak.
  3. Servera rödvinsglöggen tillsammans med russin och mandlar.

Häll upp vinet i en kastrull. Tillsätt kanelstänger, kryddnejlikor och strösocker. Häll ner rivet skal från apelsinen och pressa i lite av juicen. Lägg till sist ner lagerbladen. Rör om och lägg på ett lock. Värm upp glöggen, men inte så att den kokar. Låt den stå på spisen i upp mot en timme, rör om den då och då. Smaka av glöggen och krydda efter behov och smak. Servera rödvinsglöggen tillsammans med russin och mandlar.

Lycka till!

Publicerat 30/11 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!