X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Klassiska köttbullar. Genrebild
Genrebild

Klassiska köttbullar

PT45M45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Ett grundrecept för klassiska köttbullar. Du kan gärna krydda upp dem genom att till exempel tillsätta kalvfond, färska örter, fetaost eller ajvar i köttfärssmeten.

Ett grundrecept för klassiska köttbullar. Du kan gärna krydda upp dem genom att till exempel tillsätta kalvfond, färska örter, fetaost eller ajvar i köttfärssmeten.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Köttbullarna kan gärna smaksättas med kalvfond, köttbuljong, färska örter, smulad fetaost eller ajvar relish. Olika smaksättningar gör att köttbullarna passar till potatis, pasta eller ris.

Ingredienser

0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk eller matlagningsgrädde
0,5 st gul lök
500 g blandfärs
1 st ägg
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk eller grädde i en bunke. Låt det svälla i ungefär 10 minuter. Skala löken och hacka den fint.
  2. Häll ner köttfärs, lök och ägg. Krydda med salt och peppar och rör ihop till en jämn smet.
  3. Blöt händerna i kallt vatten och forma sedan smeten till runda bollar, inte allt för stora.
  4. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek några köttbullar i taget, i ungefär fem minuter (eller tills de är genomstekta). Skaka om stekpannan då och då, så att köttbullarna håller sig runda.

Blanda ströbröd och mjölk eller grädde i en bunke. Låt det svälla i ungefär 10 minuter. Skala löken och hacka den fint. Häll ner köttfärs, lök och ägg. Krydda med salt och peppar och rör ihop till en jämn smet. Blöt händerna i kallt vatten och forma sedan smeten till runda bollar, inte allt för stora. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek några köttbullar i taget, i ungefär fem minuter (eller tills de är genomstekta). Skaka om stekpannan då och då, så att köttbullarna håller sig runda.

Lycka till!

Publicerat 22/12 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!