Klassiska köttbullar

Genrebild

Grundrecept för en svensk klassisker

Klassiska köttbullar

Ett grundrecept för klassiska köttbullar. Du kan gärna krydda upp dem genom att till exempel tillsätta kalvfond, färska örter, fetaost eller ajvar i köttfärssmeten.

Ett grundrecept för klassiska köttbullar. Du kan gärna krydda upp dem genom att till exempel tillsätta kalvfond, färska örter, fetaost eller ajvar i köttfärssmeten.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd, om du vill ha glutenfria köttbullar.

Tips

Köttbullarna kan gärna smaksättas med kalvfond, köttbuljong, färska örter, smulad fetaost eller ajvar relish. Olika smaksättningar gör att köttbullarna passar till potatis, pasta eller ris.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk eller matlagningsgrädde
0,5 st gul lök
500 g blandfärs
1 st ägg
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk eller grädde i en bunke. Låt det svälla i ungefär 10 minuter. Skala löken och hacka den fint.
  2. Häll ner köttfärs, lök och ägg. Krydda med salt och peppar och rör ihop till en jämn smet.
  3. Blöt händerna i kallt vatten och forma sedan smeten till runda bollar, inte allt för stora.
  4. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek några köttbullar i taget, i ungefär fem minuter (eller tills de är genomstekta). Skaka om stekpannan då och då, så att köttbullarna håller sig runda.

Blanda ströbröd och mjölk eller grädde i en bunke. Låt det svälla i ungefär 10 minuter. Skala löken och hacka den fint. Häll ner köttfärs, lök och ägg. Krydda med salt och peppar och rör ihop till en jämn smet. Blöt händerna i kallt vatten och forma sedan smeten till runda bollar, inte allt för stora. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek några köttbullar i taget, i ungefär fem minuter (eller tills de är genomstekta). Skaka om stekpannan då och då, så att köttbullarna håller sig runda.

Smaklig måltid!

Publicerat 22/12 2016 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼