Vaniljpannacotta med hallonsås

Vaniljpannacotta med hallonsås

PT30M30 minuter

4

portioner

Pannacottan görs med äkta vanilj och bör stå i kylen ett par timmar innan servering. Den passar utmärkt med hallonsåsen och toppas gärna med lite färska bär eller choklad.

Pannacottan görs med äkta vanilj och bör stå i kylen ett par timmar innan servering. Den passar utmärkt med hallonsåsen och toppas gärna med lite färska bär eller choklad.

Glutenfritt recept

Ingredienser

5 dl grädde
1 st vaniljstång
6 msk socker
3 st gelatinblad
Hallonsås
2 dl hallon
florsocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll grädden i en kastrull. Skrapa ut innehållet ur vaniljstången och häll ner i grädden, tillsätt sockret. Låt detta sjuda några minuter, det ska inte koka.
  2. Lägg under tiden gelatinbladen i en skål kallt vatten. Krama sedan ur dem och blanda ner i grädden.
  3. Ta kastrullen från spisen och fördela i portionsformar eller glas. Ställ dessa i kylen ett par timmar så att pannacottan stelnar.
  4. Mixa hallonen i en mixer till en sås, smaksätt den med lite florsocker. Häll den över pannacottan precis före servering och toppa gärna med några färska bär eller choklad.

Häll grädden i en kastrull. Skrapa ut innehållet ur vaniljstången och häll ner i grädden, tillsätt sockret. Låt detta sjuda några minuter, det ska inte koka. Lägg under tiden gelatinbladen i en skål kallt vatten. Krama sedan ur dem och blanda ner i grädden. Ta kastrullen från spisen och fördela i portionsformar eller glas. Ställ dessa i kylen ett par timmar så att pannacottan stelnar. Mixa hallonen i en mixer till en sås, smaksätt den med lite florsocker. Häll den över pannacottan precis före servering och toppa gärna med några färska bär eller choklad.

Lycka till!

Publicerat 2/3 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!