Ingredienser
- 5 dl grädde
- 1 st vaniljstång
- 6 msk socker
- 3 st gelatinblad
- Hallonsås
- 2 dl hallon
- florsocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Pannacottan görs med äkta vanilj och bör stå i kylen ett par timmar innan servering. Den passar utmärkt med hallonsåsen och toppas gärna med lite färska bär eller choklad.
Pannacottan görs med äkta vanilj och bör stå i kylen ett par timmar innan servering. Den passar utmärkt med hallonsåsen och toppas gärna med lite färska bär eller choklad.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri grädde.
Häll grädden i en kastrull. Skrapa ut innehållet ur vaniljstången och häll ner i grädden, tillsätt sockret. Låt detta sjuda några minuter, det ska inte koka. Lägg under tiden gelatinbladen i en skål kallt vatten. Krama sedan ur dem och blanda ner i grädden. Ta kastrullen från spisen och fördela i portionsformar eller glas. Ställ dessa i kylen ett par timmar så att pannacottan stelnar. Mixa hallonen i en mixer till en sås, smaksätt den med lite florsocker. Häll den över pannacottan precis före servering och toppa gärna med några färska bär eller choklad.
Publicerat 2/3 2013 av Daniel Claesson