Ingredienser
- 40 g purjolök
- 1 st paprika
- 40 g färska champinjoner
- 2 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1 tsk thaicurrykrydda
- 2 tsk röd currypasta
- 300 ml kokosmjölk
- 2 tsk teriyakisås
- 100 g äggnudlar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Det blir ju aldrig fel med kyckling, kokosmjölk, currypasta och nudlar. Denna enkla rätt görs på en halvtimme och kommer garanterat att uppskattas. Den gör sig dessutom mycket bra i matlådan dagen efter.
Det blir ju aldrig fel med kyckling, kokosmjölk, currypasta och nudlar. Denna enkla rätt görs på en halvtimme och kommer garanterat att uppskattas. Den gör sig dessutom mycket bra i matlådan dagen efter.
Laktosfritt recept
Skölj och hacka purjolök och paprika. skiva champinjonerna. Värm en stekgryta med olja eller matfett och fräs lök, paprika och champinjoner. Dela under tiden kycklingen i lagom stora grytbitar. Häll över det stekta i en skål och bryn sedan kycklingen i samma gryta. Krydda med salt, peppar och röd thaicurrykrydda. Häll tillbaka purjolök, paprika och champinjonerna när kycklingen fått lite färg. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och teriyakisås. Rör om, lägg på ett lock och låt grytan småkoka i upp mot tio minuter. Koka under tiden nudlarna. Häll ner de kokta och avrunna nudlarna i grytan, rör om och servera.
Publicerat 19/1 2015 av Daniel Claesson