Enkel kyckling i ugn

Enkel kyckling i ugn

PT45M45 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

En snabb ugnskyckling som sköter sig själv och blir väldigt saftig, tack vare gräddsåsen. Rätten är smaksatt med chili, lök, fetaost och kalvfond. Den serveras med fördel tillsammans med pasta, ris eller ugnspotatis.

En snabb ugnskyckling som sköter sig själv och blir väldigt saftig, tack vare gräddsåsen. Rätten är smaksatt med chili, lök, fetaost och kalvfond. Den serveras med fördel tillsammans med pasta, ris eller ugnspotatis.

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.

Ingredienser

300 g kycklingfilé
1 st gul lök
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
2 tsk soja
2 tsk kalvfond
70 g fetaost
1 st paprika
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva kycklingen och lägg i en ugnsform där bitarna ganska precis får plats. Skala och hacka löken, lägg den sedan runt kycklingen.
  3. Blanda grädde, sambal oelek, salt, peppar, soja och kalvfond. Häll såsen över kycklingen.
  4. Dela fetaosten i tärningar. Kärna ur paprikan och dela den också. Toppa kycklingen med osten och paprikan.
  5. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills kyckligen är färdig. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.

Sätt ugnen på 200°. Skiva kycklingen och lägg i en ugnsform där bitarna ganska precis får plats. Skala och hacka löken, lägg den sedan runt kycklingen. Blanda grädde, sambal oelek, salt, peppar, soja och kalvfond. Häll såsen över kycklingen. Dela fetaosten i tärningar. Kärna ur paprikan och dela den också. Toppa kycklingen med osten och paprikan. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills kyckligen är färdig. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.

Lycka till!

Publicerat 15/10 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!