Ingredienser
- 300 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk sambal oelek
- salt och peppar
- 2 tsk soja
- 2 tsk kalvfond
- 70 g fetaost
- 1 st paprika
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
portioner
Passar matlåda
En snabb ugnskyckling som sköter sig själv och blir väldigt saftig, tack vare gräddsåsen. Rätten är smaksatt med chili, lök, fetaost och kalvfond. Den serveras med fördel tillsammans med pasta, ris eller ugnspotatis.
En snabb ugnskyckling som sköter sig själv och blir väldigt saftig, tack vare gräddsåsen. Rätten är smaksatt med chili, lök, fetaost och kalvfond. Den serveras med fördel tillsammans med pasta, ris eller ugnspotatis.
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 200°. Skiva kycklingen och lägg i en ugnsform där bitarna ganska precis får plats. Skala och hacka löken, lägg den sedan runt kycklingen. Blanda grädde, sambal oelek, salt, peppar, soja och kalvfond. Häll såsen över kycklingen. Dela fetaosten i tärningar. Kärna ur paprikan och dela den också. Toppa kycklingen med osten och paprikan. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills kyckligen är färdig. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.
Publicerat 15/10 2014 av Daniel Claesson