Kycklingcannelloni

Kycklingcannelloni

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Cannelloni är ungefär som lasagne, fast det ser mer avancerat och imponerande ut. Trots det är cannelloni inte svårare att göra än en lasagne. Maten innehåller Ajvar relish, soltorkade tomater och mozzarella.

Cannelloni är ungefär som lasagne, fast det ser mer avancerat och imponerande ut. Trots det är cannelloni inte svårare att göra än en lasagne. Maten innehåller Ajvar relish, soltorkade tomater och mozzarella.

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
3 st mozarellaostar
200 g soltorkade tomater
1 st färsk basilika i kruka
2 paket färska lasagneplattor
2 dl crème fraiche
340 g Ajvar relish
3 dl mjölk
2 msk olja från tomaterna
1 tsk salt
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i smör, så att den får färg och blir tillagad. Grovhacka soltorkade tomater, (spara oljan) och basilika. Dela mozzarellan i ganska små bitar.
  2. Fördela kyckling, soltorkade tomater, mozzarella och basilika på
    lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnssäker form. Formen ska precis få plats med alla rullar.
  3. Blanda crème fraiche, Ajvar relish, mjölk, oljan från soltorkade tomaterna och salt. Häll
    blandningen över rullarna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills canellonin har fått fin färg på toppen.

Sätt ugnen på 225°. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i smör, så att den får färg och blir tillagad. Grovhacka soltorkade tomater, (spara oljan) och basilika. Dela mozzarellan i ganska små bitar. Fördela kyckling, soltorkade tomater, mozzarella och basilika på
lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnssäker form. Formen ska precis få plats med alla rullar. Blanda crème fraiche, Ajvar relish, mjölk, oljan från soltorkade tomaterna och salt. Häll
blandningen över rullarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills canellonin har fått fin färg på toppen.

Lycka till!

Publicerat 3/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!