Ingredienser
- 4 st hönökakor (halvmånar)
- 400 g krossade tomater
- salt och peppar
- 2 tsk torkad oregano
- 6 dl riven ost
- Fyllning (förslag)
- 100 g champinjoner, färska
- 2 st charlottenlökar
- 300 g ananasringar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
Vissa dagar vill man inte laga mat, då tar man så många genvägar som möjligt. Om du då är sugen på hemmagjord pizza är detta receptet som gjort för dig. Använd hönökaka som pizzabotten så går det jättesnabbt.
Vissa dagar vill man inte laga mat, då tar man så många genvägar som möjligt. Om du då är sugen på hemmagjord pizza är detta receptet som gjort för dig. Använd hönökaka som pizzabotten så går det jättesnabbt.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 225°. Lägg hönökakorna på plåtar med bakplåtspapper. Blanda krossade tomater med salt, peppar och oregano och fördela sedan över bröden. Lägg på den fyllning du önskar, här enligt förslaget ovan. Skiva champinjonerna. Skala charlottenlöken, dela den på mitten och skiva tunt. Dela ananasringarna i mindre bitar. Fördela fyllningen jämnt över bröden. Toppa pizzorna med riven ost. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills osten har smält och börjar få färg.
Publicerat 6/10 2014 av Daniel Claesson