X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Pizza av hönökaka

Pizza av hönökaka

PT30M30 minuter

2

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Vissa dagar vill man inte laga mat, då tar man så många genvägar som möjligt. Om du då är sugen på hemmagjord pizza är detta receptet som gjort för dig. Använd hönökaka som pizzabotten så går det jättesnabbt.

Vissa dagar vill man inte laga mat, då tar man så många genvägar som möjligt. Om du då är sugen på hemmagjord pizza är detta receptet som gjort för dig. Använd hönökaka som pizzabotten så går det jättesnabbt.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

4 st hönökakor (halvmånar)
400 g krossade tomater
salt och peppar
2 tsk torkad oregano
6 dl riven ost
Fyllning (förslag)
100 g champinjoner, färska
2 st charlottenlökar
300 g ananasringar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg hönökakorna på plåtar med bakplåtspapper. Blanda krossade tomater med salt, peppar och oregano och fördela sedan över bröden. Lägg på den fyllning du önskar, här enligt förslaget ovan.
  3. Skiva champinjonerna. Skala charlottenlöken, dela den på mitten och skiva tunt. Dela ananasringarna i mindre bitar. Fördela fyllningen jämnt över bröden.
  4. Toppa pizzorna med riven ost. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills osten har smält och börjar få färg.

Sätt ugnen på 225°. Lägg hönökakorna på plåtar med bakplåtspapper. Blanda krossade tomater med salt, peppar och oregano och fördela sedan över bröden. Lägg på den fyllning du önskar, här enligt förslaget ovan. Skiva champinjonerna. Skala charlottenlöken, dela den på mitten och skiva tunt. Dela ananasringarna i mindre bitar. Fördela fyllningen jämnt över bröden. Toppa pizzorna med riven ost. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills osten har smält och börjar få färg.

Lycka till!

Publicerat 6/10 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!