X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Linsgryta tikka masala

Linsgryta tikka masala

PT30M30 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabblagad linsgryta som smaksätts med färdig currypasta. Ät med ris och bröd, nudlar eller pasta.

En snabblagad linsgryta som smaksätts med färdig currypasta. Ät med ris och bröd, nudlar eller pasta.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Rostade cashewnötter passar utmärkt till denna rätt!

Ingredienser

1 st gul lök
150 g tikka masala currypasta
3 dl röda linser, torkade
400 ml kokosmjölk
400 g passerade tomater
2 dl vatten
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka löken i ganska små bitar. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och häll i lite matolja. Fräs löken i ett par minuter, tills den är mjuk men inte har fått färg.
  2. Rör i currypastan och låt den steka med löken i någon minut. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Häll även i kokosmjölk, passerade tomater och vatten. Rör om, höj värmen och låt allt koka upp.
  3. Sänk till medelvärme igen när det börjar koka och låt linsgrytan småkoka under lock i ungefär 15 minuter, eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då, så att linserna inte bränner fast. Ta i mer vatten om det behövs mer vätska.
  4. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs. Du kan även ha i lite honung om du vill ha mer sötma. Linsgrytan kan gärna ätas med ris och naanbröd. Den kan även serveras med pasta eller nudlar. 

Skala och hacka löken i ganska små bitar. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och häll i lite matolja. Fräs löken i ett par minuter, tills den är mjuk men inte har fått färg. Rör i currypastan och låt den steka med löken i någon minut. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Häll även i kokosmjölk, passerade tomater och vatten. Rör om, höj värmen och låt allt koka upp. Sänk till medelvärme igen när det börjar koka och låt linsgrytan småkoka under lock i ungefär 15 minuter, eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då, så att linserna inte bränner fast. Ta i mer vatten om det behövs mer vätska. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs. Du kan även ha i lite honung om du vill ha mer sötma. Linsgrytan kan gärna ätas med ris och naanbröd. Den kan även serveras med pasta eller nudlar. 

Lycka till!

Publicerat 22/2 2024 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!