Ingredienser
- 1 st gul lök
- 150 g tikka masala currypasta
- 3 dl röda linser, torkade
- 400 ml kokosmjölk
- 400 g passerade tomater
- 2 dl vatten
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
En snabblagad linsgryta som smaksätts med färdig currypasta. Ät med ris och bröd, nudlar eller pasta.
En snabblagad linsgryta som smaksätts med färdig currypasta. Ät med ris och bröd, nudlar eller pasta.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Rostade cashewnötter passar utmärkt till denna rätt!
Skala och hacka löken i ganska små bitar. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och häll i lite matolja. Fräs löken i ett par minuter, tills den är mjuk men inte har fått färg. Rör i currypastan och låt den steka med löken i någon minut. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Häll även i kokosmjölk, passerade tomater och vatten. Rör om, höj värmen och låt allt koka upp. Sänk till medelvärme igen när det börjar koka och låt linsgrytan småkoka under lock i ungefär 15 minuter, eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då, så att linserna inte bränner fast. Ta i mer vatten om det behövs mer vätska. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs. Du kan även ha i lite honung om du vill ha mer sötma. Linsgrytan kan gärna ätas med ris och naanbröd. Den kan även serveras med pasta eller nudlar.
Publicerat 22/2 2024 av Daniel Claesson