X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Marinerade vegospjäll

Marinerade vegospjäll

PT26H26 timmar

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Ett vegetariskt alternativ till revbensspjäll, som marineras i minst ett dygn (gärna lite längre). En god smak av jul som kommer göra succé på julbordet!

Ett vegetariskt alternativ till revbensspjäll, som marineras i minst ett dygn (gärna lite längre). En god smak av jul som kommer göra succé på julbordet!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Kontrollera att vegoburgarna är glutenfria.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Kontrollera att vegoburgarna är laktosfria.

Tips

Detta recept är provlagat med Anammas vegoburgare, men det går säkert lika bra med andra märken också. Du kan även använda Quornfiléer eller liknande, om du föredrar det.

Ingredienser

0,75 dl äppelcidervinäger
0,5 dl socker
3 msk honung eller ljus sirap
4 st vitlöksklyftor
90 g färsk ingefära
2,5 msk soja
1 tsk sambal oelek
3 msk dijonsenap
1 st apelsin
600 g vegoburgare, frysta
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda äppelcidervinäger, socker och honung eller sirap i en kastrull och koka upp under omrörning, så att sockret löser upp sig.
  2. Pressa vitlöksklyftorna och rör ner. Skala och riv ingefäran och rör ner den också. Tillsätt även soja, sambal oelek, dijonsenap och saften från apelsinen. Rör om och ta sedan kastrullen från plattan och låt marinaden svalna en stund.
  3. Dela de frysta vegoburgarna i stavar och lägg i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och knyt ihop påsarna. Vänd runt så att marinaden täcker vegoköttet. Ställ in i kylen i minst ett dygn.
  4. Sätt ugnen på 200°. Lägg vegoburgarna i en liten ugnsform och spara den överblivna marinaden från påsen i en skål. Pensla "revbensspjällen" med marinad och ställ sedan in formen mitt i ugnen. De ska tillagas i totalt 45 minuter, men ta ut formen var tionde minut för att pensla på mer marinad och vänd även på revbensspjällen efter halva tillagningstiden. Pensla på ordentligt med marinad, nästan allt ska gå åt. Du kan öka ugnsvärmen de sista 5-10 minuterna för att få knaprigare yta på spjällen, om du vill.
  5. Låt de vegetariska revbensspjällen svalna något innan de serveras tillsammans med valfria tillbehör.

Blanda äppelcidervinäger, socker och honung eller sirap i en kastrull och koka upp under omrörning, så att sockret löser upp sig. Pressa vitlöksklyftorna och rör ner. Skala och riv ingefäran och rör ner den också. Tillsätt även soja, sambal oelek, dijonsenap och saften från apelsinen. Rör om och ta sedan kastrullen från plattan och låt marinaden svalna en stund. Dela de frysta vegoburgarna i stavar och lägg i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och knyt ihop påsarna. Vänd runt så att marinaden täcker vegoköttet. Ställ in i kylen i minst ett dygn. Sätt ugnen på 200°. Lägg vegoburgarna i en liten ugnsform och spara den överblivna marinaden från påsen i en skål. Pensla "revbensspjällen" med marinad och ställ sedan in formen mitt i ugnen. De ska tillagas i totalt 45 minuter, men ta ut formen var tionde minut för att pensla på mer marinad och vänd även på revbensspjällen efter halva tillagningstiden. Pensla på ordentligt med marinad, nästan allt ska gå åt. Du kan öka ugnsvärmen de sista 5-10 minuterna för att få knaprigare yta på spjällen, om du vill. Låt de vegetariska revbensspjällen svalna något innan de serveras tillsammans med valfria tillbehör.

Lycka till!

Publicerat 24/12 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!