X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetariska linsbiffar

Vegetariska linsbiffar

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Linser går att använda till mycket. Här får du ett snabblagat recept på vegetariska biffar som är både mättande och goda. Servera dem gärna tillsammans med ugnspotatis och en fräsch sås.

Linser går att använda till mycket. Här får du ett snabblagat recept på vegetariska biffar som är både mättande och goda. Servera dem gärna tillsammans med ugnspotatis och en fräsch sås.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

300 g röda linser, kokta och avsköljda
1 st morot
0,5 dl riven ost
1 st gul lök
1 dl ströbröd
1 st ägg
1 dl färsk basilika, hackad
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ner linserna i en bunke. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner den och osten i bunken.
  2. Skala löken och riv även den på rivjärnet. Häll ner även den i bunken, tillsammans med ströbröd, ägg och basilikan.
  3. Skala vitlöken och finkacka den. Blanda ner den i bunken. Krydda med salt och peppar och och rör om tills alla ingredienser är blandade.
  4. Forma nu 8 biffar. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek biffarna gyllenbruna, ungefär tre minuter per sida.
  5. Servera gärna linsbiffarna med klyftpotatis, crème fraîche och sweet chilisås.

Häll ner linserna i en bunke. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner den och osten i bunken. Skala löken och riv även den på rivjärnet. Häll ner även den i bunken, tillsammans med ströbröd, ägg och basilikan. Skala vitlöken och finkacka den. Blanda ner den i bunken. Krydda med salt och peppar och och rör om tills alla ingredienser är blandade. Forma nu [get_dubbel_antal] biffar. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek biffarna gyllenbruna, ungefär tre minuter per sida. Servera gärna linsbiffarna med klyftpotatis, crème fraîche och sweet chilisås.

Lycka till!

Publicerat 13/2 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!