Ingredienser
- 300 g röda linser, kokta och avsköljda
- 1 st morot
- 0,5 dl riven ost
- 1 st gul lök
- 1 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 1 dl färsk basilika, hackad
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
Linser går att använda till mycket. Här får du ett snabblagat recept på vegetariska biffar som är både mättande och goda. Servera dem gärna tillsammans med ugnspotatis och en fräsch sås.
Linser går att använda till mycket. Här får du ett snabblagat recept på vegetariska biffar som är både mättande och goda. Servera dem gärna tillsammans med ugnspotatis och en fräsch sås.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfritt recept
Häll ner linserna i en bunke. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner den och osten i bunken. Skala löken och riv även den på rivjärnet. Häll ner även den i bunken, tillsammans med ströbröd, ägg och basilikan. Skala vitlöken och finkacka den. Blanda ner den i bunken. Krydda med salt och peppar och och rör om tills alla ingredienser är blandade. Forma nu [get_dubbel_antal] biffar. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek biffarna gyllenbruna, ungefär tre minuter per sida. Servera gärna linsbiffarna med klyftpotatis, crème fraîche och sweet chilisås.
Publicerat 13/2 2016 av Daniel Claesson