Ingredienser
- 1,5 dl maziena, ljus
- 1 dl solroskärnor
- 1,5 dl sesamfrön, skalade
- 0,5 dl linfrön, hela
- 0,5 dl pumpakärnor
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl matolja
- 1 tsk flingsalt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Helt vegetariskt recept
Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!
Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Du kan variera ditt fröknäcke med olika fröer, eller genom att toppa det med valfri kryddning.
Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön, linfrön och pumpakärnor i en skål. Koka upp vattnet och tillsätt matoljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om. Det ska bli till en grötig konsistens. Ta i mer maizena och/eller frön om smeten är för blöt och tillsätt mer vatten om den är för torr. Fördela smeten över [get_antal] plåtar med bakplåtspapper och kavla ut den tunt. Ju tunnare desto bättre. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten när du kavlar, så är det lättare att kavla ut den. Toppa fröknäcket med lite flingsalt. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.
Publicerat 25/11 2018 av Daniel Claesson