X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fröknäckebröd

Fröknäckebröd

PT60M60 minuter

2

st

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

0

Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!

Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Du kan variera ditt fröknäcke med olika fröer, eller genom att toppa det med valfri kryddning.

Ingredienser

1,5 dl maziena, ljus
1 dl solroskärnor
1,5 dl sesamfrön, skalade
0,5 dl linfrön, hela
0,5 dl pumpakärnor
2,5 dl vatten
0,5 dl matolja
1 tsk flingsalt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge.
  2. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön, linfrön och pumpakärnor i en skål.
  3. Koka upp vattnet och tillsätt matoljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om. Det ska bli till en grötig konsistens. Ta i mer maizena och/eller frön om smeten är för blöt och tillsätt mer vatten om den är för torr.
  4. Fördela smeten över 2 plåtar med bakplåtspapper och kavla ut den tunt. Ju tunnare desto bättre. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten när du kavlar, så är det lättare att kavla ut den. Toppa fröknäcket med lite flingsalt.
  5. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.

Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön, linfrön och pumpakärnor i en skål. Koka upp vattnet och tillsätt matoljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om. Det ska bli till en grötig konsistens. Ta i mer maizena och/eller frön om smeten är för blöt och tillsätt mer vatten om den är för torr. Fördela smeten över [get_antal] plåtar med bakplåtspapper och kavla ut den tunt. Ju tunnare desto bättre. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten när du kavlar, så är det lättare att kavla ut den. Toppa fröknäcket med lite flingsalt. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.

Lycka till!

Publicerat 25/11 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!