Ingredienser
- 1 dl maziena, ljus
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesamfrön, skalade
- 0,5 dl linfrön, hela
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl matolja
- flingsalt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Helt vegetariskt recept
Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!
Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!
Glutenfritt recept
Du kan variera ditt fröknäcke med olika fröer, eller genom att toppa det med valfri kryddning.
Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön och linfrön i en skål. Koka upp vattnet och häll i oljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om. Fördela smeten över [get_antal] plåtar med bakplåtspapper. Lägg gärna ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla sedan ut den tunt. Toppa smeten med lite flingsalt. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.
Publicerat 25/11 2018 av Daniel Claesson