Fröknäckebröd

Med sesamfrön, solroskärnor och linfrön

Fröknäckebröd

Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!

Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

2

st

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Tips

Du kan variera ditt fröknäcke med olika fröer, eller genom att toppa det med valfri kryddning.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 dl maziena, ljus
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön, skalade
0,5 dl linfrön, hela
2,5 dl vatten
0,5 dl matolja
flingsalt
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge.
  2. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön och linfrön i en skål.
  3. Koka upp vattnet och häll i oljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om.
  4. Fördela smeten över 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg gärna ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla sedan ut den tunt. Toppa smeten med lite flingsalt.
  5. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.

Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön och linfrön i en skål. Koka upp vattnet och häll i oljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om. Fördela smeten över [get_antal] plåtar med bakplåtspapper. Lägg gärna ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla sedan ut den tunt. Toppa smeten med lite flingsalt. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.

Smaklig måltid!

Publicerat 25/11 2018 av .

Kommentera receptet