X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fröknäckebröd

Fröknäckebröd

PT60M60 minuter

2

st

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

0

Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!

Fröknäcket har blivit väldigt populärt de senaste åren och det är inte konstigt alls. Det är snabbt och enkelt att göra eget knäckebröd och det blir dessutom väldigt gott!

Glutenfritt recept

Tips

Du kan variera ditt fröknäcke med olika fröer, eller genom att toppa det med valfri kryddning.

Ingredienser

1 dl maziena, ljus
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön, skalade
0,5 dl linfrön, hela
2,5 dl vatten
0,5 dl matolja
flingsalt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge.
  2. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön och linfrön i en skål.
  3. Koka upp vattnet och häll i oljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om.
  4. Fördela smeten över 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg gärna ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla sedan ut den tunt. Toppa smeten med lite flingsalt.
  5. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.

Sätt ugnen på 150°, varmluftsläge. Blanda maizena, solroskärnor, sesamfrön och linfrön i en skål. Koka upp vattnet och häll i oljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om. Fördela smeten över [get_antal] plåtar med bakplåtspapper. Lägg gärna ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla sedan ut den tunt. Toppa smeten med lite flingsalt. Grädda fröknäcket i ungefär 50 minuter. Låt det sedan svalna något innan du bryter det i bitar.

Lycka till!

Publicerat 25/11 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!