Ingredienser
- 500 g svamp, t.ex. champinjoner
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 1 msk rosmarin, torkad
- 100 g valnötskärnor, naturella
- 0,5 dl persilja, färsk
- 1,5 msk potatismjöl
- 0,75 dl havregryn
- 1 st ägg
Köttfärslimpa, men utan kött. Denna variant görs med svamp, valnötter och lök som grund. Passar utmärkt att servera med någon form av potatis och en god sås.
Köttfärslimpa, men utan kött. Denna variant görs med svamp, valnötter och lök som grund. Passar utmärkt att servera med någon form av potatis och en god sås.
PT90M90 minuter
portioner
Ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
Vill du ha ett helt veganskt recept kan du byta ut ägget mot spadet från en tetra kikärtor. Beräkna en halv tetra per ägg. Svampsteken går även bra att göra utan valnötter, om du föredrar det.
Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen, skala och hacka all lök. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek svamp och lök. Det ska gärna få en del färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Häll över allt i två bunkar, mixa ena halvan med en stavmixer. Häll sedan ner allt i samma bunke. Hacka valnötterna och persiljan och blanda med svampen. Rör i potatismjöl, havregryn och ägg. Krydda med lite mer salt och peppar. Häll ner smeten i en avlång ugnsform (med lite olja i botten). Grädda steken mitt i ugnen i ungefär 50 minuter. Låt den vila ett par minuter innan servering.
Publicerat 27/3 2018 av .
Annons ▼
Annons ▼