Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen, skala och hacka all lök.
-
Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek svamp och lök. Det ska gärna få en del färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
-
Häll över allt i två bunkar, mixa ena halvan med en stavmixer. Häll sedan ner allt i samma bunke.
-
Hacka valnötterna och persiljan och blanda med svampen. Rör i potatismjöl, havregryn och ägg. Krydda med lite mer salt och peppar.
-
Häll ner smeten i en avlång ugnsform (med lite olja i botten). Grädda steken mitt i ugnen i ungefär 50 minuter. Låt den vila ett par minuter innan servering.
Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen, skala och hacka all lök.
Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek svamp och lök. Det ska gärna få en del färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Häll över allt i två bunkar, mixa ena halvan med en stavmixer. Häll sedan ner allt i samma bunke.
Hacka valnötterna och persiljan och blanda med svampen. Rör i potatismjöl, havregryn och ägg. Krydda med lite mer salt och peppar.
Häll ner smeten i en avlång ugnsform (med lite olja i botten). Grädda steken mitt i ugnen i ungefär 50 minuter. Låt den vila ett par minuter innan servering.
Lycka till!
Publicerat 27/3 2018 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!