X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetarisk svampstek

Vegetarisk svampstek

PT90M90 minuter

4

portioner

Ovo-vegetariskt recept

Ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Köttfärslimpa, men utan kött. Denna variant görs med svamp, valnötter och lök som grund. Passar utmärkt att servera med någon form av potatis och en god sås.

Köttfärslimpa, men utan kött. Denna variant görs med svamp, valnötter och lök som grund. Passar utmärkt att servera med någon form av potatis och en god sås.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfria havregryn.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Vill du ha ett helt veganskt recept kan du byta ut ägget mot spadet från en tetra kikärtor. Beräkna en halv tetra per ägg. Svampsteken går även bra att göra utan valnötter, om du föredrar det.

Ingredienser

500 g svamp, t.ex. champinjoner
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 msk rosmarin, torkad
100 g valnötskärnor, naturella
0,5 dl persilja, färsk
1,5 msk potatismjöl
0,75 dl havregryn
1 st ägg
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen, skala och hacka all lök.
  2. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek svamp och lök. Det ska gärna få en del färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  3. Häll över allt i två bunkar, mixa ena halvan med en stavmixer. Häll sedan ner allt i samma bunke.
  4. Hacka valnötterna och persiljan och blanda med svampen. Rör i potatismjöl, havregryn och ägg. Krydda med lite mer salt och peppar.
  5. Häll ner smeten i en avlång ugnsform (med lite olja i botten). Grädda steken mitt i ugnen i ungefär 50 minuter. Låt den vila ett par minuter innan servering.

Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen, skala och hacka all lök. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek svamp och lök. Det ska gärna få en del färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Häll över allt i två bunkar, mixa ena halvan med en stavmixer. Häll sedan ner allt i samma bunke. Hacka valnötterna och persiljan och blanda med svampen. Rör i potatismjöl, havregryn och ägg. Krydda med lite mer salt och peppar. Häll ner smeten i en avlång ugnsform (med lite olja i botten). Grädda steken mitt i ugnen i ungefär 50 minuter. Låt den vila ett par minuter innan servering.

Lycka till!

Publicerat 27/3 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!