X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria flatbread

Glutenfria flatbread

PT10M10 minuter

2

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

2

Ett väldigt snabbt bröd som tillagas i stekpanna. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden är goda till frukost, men passar lika bra som tillbehör till mat.

Ett väldigt snabbt bröd som tillagas i stekpanna. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden är goda till frukost, men passar lika bra som tillbehör till mat.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj en laktosfri yoghurt

Tips

Du kan toppa bröden med lite olivolja, flingsalt och vitlök precis innan servering.

Ingredienser

2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 krm salt
6 msk natuell yoghurt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda glutenfritt mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt yoghurten och arbeta ihop till en deg. Beroende på mjölmix kan du behöva ta i mer mjöl eller mer yoghurt. Degen ska inte vara för kladdig för att kunna kavlas ut, men måste hålla ihop.
  2. Dela degen i 2 bitar och kavla ut dem på en mjölad yta, så att de är cirka en halv centimeter tjocka.
  3. Värm en torr stekpanna till medelhög värme och lägg sedan i bröden. Stek dem i ungefär 2 minuter per sida, tills de har fått fin yta på båda sidor. Servera bröden så snart som möjligt, de är godast varma.

Blanda glutenfritt mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt yoghurten och arbeta ihop till en deg. Beroende på mjölmix kan du behöva ta i mer mjöl eller mer yoghurt. Degen ska inte vara för kladdig för att kunna kavlas ut, men måste hålla ihop. Dela degen i [get_antal] bitar och kavla ut dem på en mjölad yta, så att de är cirka en halv centimeter tjocka. Värm en torr stekpanna till medelhög värme och lägg sedan i bröden. Stek dem i ungefär 2 minuter per sida, tills de har fått fin yta på båda sidor. Servera bröden så snart som möjligt, de är godast varma.

Lycka till!

Publicerat 12/9 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!