Ingredienser
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 6 msk natuell yoghurt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT10M10 minuter
st
Lakto-vegetariskt recept
Ett väldigt snabbt bröd som tillagas i stekpanna. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden är goda till frukost, men passar lika bra som tillbehör till mat.
Ett väldigt snabbt bröd som tillagas i stekpanna. De görs enkelt både laktos- och glutenfria. Bröden är goda till frukost, men passar lika bra som tillbehör till mat.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj en laktosfri yoghurt
Du kan toppa bröden med lite olivolja, flingsalt och vitlök precis innan servering.
Blanda glutenfritt mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt yoghurten och arbeta ihop till en deg. Beroende på mjölmix kan du behöva ta i mer mjöl eller mer yoghurt. Degen ska inte vara för kladdig för att kunna kavlas ut, men måste hålla ihop. Dela degen i [get_antal] bitar och kavla ut dem på en mjölad yta, så att de är cirka en halv centimeter tjocka. Värm en torr stekpanna till medelhög värme och lägg sedan i bröden. Stek dem i ungefär 2 minuter per sida, tills de har fått fin yta på båda sidor. Servera bröden så snart som möjligt, de är godast varma.
Publicerat 12/9 2022 av Daniel Claesson