X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Hemmagjord vaniljglass med choklad

Hemmagjord vaniljglass med choklad

PT2H2 timmar

4

portioner

0

vaniljglassen kräver endast en ingrediens, men kan smaksättas på många sätt. Lägg gärna i mörk choklad med någon god smak (t.ex. mint, hallon eller apelsin. Perfekt dessert, eller när du är sötsugen.

vaniljglassen kräver endast en ingrediens, men kan smaksättas på många sätt. Lägg gärna i mörk choklad med någon god smak (t.ex. mint, hallon eller apelsin. Perfekt dessert, eller när du är sötsugen.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri choklad.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

2,5 dl vaniljvisp
50 g choklad, gärna mörk med mintsmak
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Vispa vaniljvispen tills den är luftig och har ökat en del i storlek. Häll ner den i en plastburk som ska fungera som behållare för glassen i frysen.
  2. Riv eller hacka chokladen fint, blanda försiktigt ner den i vaniljvispen.
  3. Ställ in burken i frysen i minst två timmar. Rör gärna om ett par gånger den första timmen, så att inte all choklad sjunker ner till botten.
  4. Ta fram glassen ett par minuter innan servering, så är den lättare att fördela.

Vispa vaniljvispen tills den är luftig och har ökat en del i storlek. Häll ner den i en plastburk som ska fungera som behållare för glassen i frysen. Riv eller hacka chokladen fint, blanda försiktigt ner den i vaniljvispen. Ställ in burken i frysen i minst två timmar. Rör gärna om ett par gånger den första timmen, så att inte all choklad sjunker ner till botten. Ta fram glassen ett par minuter innan servering, så är den lättare att fördela.

Lycka till!

Publicerat 17/12 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!