Ingredienser
- 2,5 dl vaniljvisp
- 50 g choklad, gärna mörk med mintsmak
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT2H2 timmar
portioner
vaniljglassen kräver endast en ingrediens, men kan smaksättas på många sätt. Lägg gärna i mörk choklad med någon god smak (t.ex. mint, hallon eller apelsin. Perfekt dessert, eller när du är sötsugen.
vaniljglassen kräver endast en ingrediens, men kan smaksättas på många sätt. Lägg gärna i mörk choklad med någon god smak (t.ex. mint, hallon eller apelsin. Perfekt dessert, eller när du är sötsugen.
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri choklad.
Laktosfritt recept
Vispa vaniljvispen tills den är luftig och har ökat en del i storlek. Häll ner den i en plastburk som ska fungera som behållare för glassen i frysen. Riv eller hacka chokladen fint, blanda försiktigt ner den i vaniljvispen. Ställ in burken i frysen i minst två timmar. Rör gärna om ett par gånger den första timmen, så att inte all choklad sjunker ner till botten. Ta fram glassen ett par minuter innan servering, så är den lättare att fördela.
Publicerat 17/12 2013 av Daniel Claesson