Hemmagjorda dumplings

Hemmagjorda dumplings

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Gör egna kycklingdumplings, med egen deg. Denna variant har en fyllning med kycklingsfärs, ingefära, koriander och chili. Servera dem gärna med sweet chilisås eller hoisinsås och en god sallad.

Gör egna kycklingdumplings, med egen deg. Denna variant har en fyllning med kycklingsfärs, ingefära, koriander och chili. Servera dem gärna med sweet chilisås eller hoisinsås och en god sallad.

Tips

Ha gärna i riven morot, vitkål eller purjolök i fyllningen. Den kan smaksättas med lite soja eller sweet chilisås. Skippa kycklingfärsen om du vill ha vegetariska dumplings.

Ingredienser

Dumplingsdeg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 dl hett vatten
Fyllning
400 g kycklingfärs
1 st ägg
2 st vitlöksklyftor
3 msk färsk ingefära, riven
1 st röd chili
1 msk koriander, finhackad
salt och peppar
2 dl vatten (till ångkokning)
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll vetemjölet och salt i en bunke. Tillsätt lite vatten i taget, samtidigt som du rör om. Blanda i så mycket vatten att du får en deg som är seg, men inte kladdig. Ta i mer vatten om den blir torr.
  2. Arbeta ihop och knåda degen på en mjölad yta i ungefär fem minuter. Täck den sedan med en fuktig handduk och låt vila i ungefär 30 minuter.
  3. Lägg kycklingfärsen i en skål. Knäck i ägg och pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt finriven ingefära. Skölj och kärna ur chilin. Finhacka den och häll ner den också. Tillsätt koriander, salt och peppar.
  4. Rör om i fyllningen så att alla ingredienser blandas. Du kan smaka av fyllningen genom att steka eller koka en liten del av den och sedan provsmaka.
  5. Ta nu fram degen. Knåda den en liten stund till på en mjölad yta. Forma den sedan till en rulle, ca 3 cm i diameter. Dela rullen i 4 delar och dela sedan varje del i 4 bitar. Platta till varje degbit och kavla sedan ut dem så att de blir runda och ungefär 10 cm i diameter.
  6. Klicka ut ett par teskedar fyllning på mitten varje degbit. Pensla degen med vatten längs kanterna och vik sedan ihop degen. Tryck ihop kanterna ordentligt så att fyllningen inte läcker ut.
  7. Värm en stekgryta med lock till medelvärme. Häll i lite matolja och lägg sedan i dina dumplings. Låt dem stekas i ca två minuter. Häll sedan i vattnet och lägg på locket. Låt vattnet koka bort så att dumplingsen börjar stekas igen. Sammanlagt ska dina dumplings tillagas i 10-15 minuter.

Häll vetemjölet och salt i en bunke. Tillsätt lite vatten i taget, samtidigt som du rör om. Blanda i så mycket vatten att du får en deg som är seg, men inte kladdig. Ta i mer vatten om den blir torr. Arbeta ihop och knåda degen på en mjölad yta i ungefär fem minuter. Täck den sedan med en fuktig handduk och låt vila i ungefär 30 minuter. Lägg kycklingfärsen i en skål. Knäck i ägg och pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt finriven ingefära. Skölj och kärna ur chilin. Finhacka den och häll ner den också. Tillsätt koriander, salt och peppar. Rör om i fyllningen så att alla ingredienser blandas. Du kan smaka av fyllningen genom att steka eller koka en liten del av den och sedan provsmaka. Ta nu fram degen. Knåda den en liten stund till på en mjölad yta. Forma den sedan till en rulle, ca 3 cm i diameter. Dela rullen i [get_antal] delar och dela sedan varje del i 4 bitar. Platta till varje degbit och kavla sedan ut dem så att de blir runda och ungefär 10 cm i diameter. Klicka ut ett par teskedar fyllning på mitten varje degbit. Pensla degen med vatten längs kanterna och vik sedan ihop degen. Tryck ihop kanterna ordentligt så att fyllningen inte läcker ut. Värm en stekgryta med lock till medelvärme. Häll i lite matolja och lägg sedan i dina dumplings. Låt dem stekas i ca två minuter. Häll sedan i vattnet och lägg på locket. Låt vattnet koka bort så att dumplingsen börjar stekas igen. Sammanlagt ska dina dumplings tillagas i 10-15 minuter.

Lycka till!

Publicerat 12/1 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!