Kycklingfajitas

Lyxigare tacos med kidneyönor

Kycklingfajitas

När klassisk köttfärstacos har blivit uttjatat kan du förnya konceptet genom att byta ut dem mot kycklingtacos. Tillsammans med kidneybönor, tacokrydda och rödlök får du en otroligt välsmakande och mättande måltid.

När klassisk köttfärstacos har blivit uttjatat kan du förnya konceptet genom att byta ut dem mot kycklingtacos. Tillsammans med kidneybönor, tacokrydda och rödlök får du en otroligt välsmakande och mättande måltid.

Lagas på 15 minuter

PT15M15 minuter

2

portioner

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfria tortillabröd och tacokryddmix.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

300 g kycklingfilé
1 st rödlök
200 g kidneybönor (kokta, avrunna)
40 g tacokryddmix
1 msk tomatpuré
tortillabröd
salsasås
salladsmix
Vitlöksdipp
2 dl gräddfil
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 msk limejuice
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Strimla kycklingen i jämnstora bitar. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i kycklingen.
  2. Skala löken och dela den på mitten. Skär den i tunna skivor. Häll ner hälften av löken i stekpannan med kycklingen (spara resten till servering), ta sedan i kidneybönorna.
  3. När kycklingen har fått lite färg på båda sidor och börjar bli färdig häller du ner kryddmixen och tomatpurén. Häll i vatten enligt kryddmixförpackningens anvisningar och låt allt småkoka ett par minuter.
  4. Vitlöksdipp

  5. Häll gräddfilen i en skål och krydda med salt och peppar. Pressa ner vitlöken och rör om. Tillsätt limejuicen och blanda ytterligare en gång. Låt gärna dippen stå till sig i kylen en stund innan servering.
  6. Fördela kycklingröran i tortillabröd. Häll på lite salsa, salladsmix, resten av rödlöken och toppa med vitlöksdipp. Stäng brödet och servera gärna med tortillachips.

Strimla kycklingen i jämnstora bitar. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i kycklingen. Skala löken och dela den på mitten. Skär den i tunna skivor. Häll ner hälften av löken i stekpannan med kycklingen (spara resten till servering), ta sedan i kidneybönorna. När kycklingen har fått lite färg på båda sidor och börjar bli färdig häller du ner kryddmixen och tomatpurén. Häll i vatten enligt kryddmixförpackningens anvisningar och låt allt småkoka ett par minuter. Vitlöksdipp: Häll gräddfilen i en skål och krydda med salt och peppar. Pressa ner vitlöken och rör om. Tillsätt limejuicen och blanda ytterligare en gång. Låt gärna dippen stå till sig i kylen en stund innan servering. Fördela kycklingröran i tortillabröd. Häll på lite salsa, salladsmix, resten av rödlöken och toppa med vitlöksdipp. Stäng brödet och servera gärna med tortillachips.

Smaklig måltid!

Publicerat 26/8 2014 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼