X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Panerad tofu, (glutenfri). Bild:

Panerad tofu, (glutenfri)

PT20M20 minuter

4

portioner

Ovo-vegetariskt recept

Ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Genom att panera tofun får den en krispig och god yta. Paneringen är helt glutenfri. Tofun kan till exempel ätas med ugnsrostade grönsaker, i en sallad eller i en wrap.

Genom att panera tofun får den en krispig och god yta. Paneringen är helt glutenfri. Tofun kan till exempel ätas med ugnsrostade grönsaker, i en sallad eller i en wrap.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Tofun får mycket mer smak om den först marineras i till exempel soja, riven ingefära, olivolja, chili och honung. Den får gärna marineras i ett par timmar.

Ingredienser

400 g tofu, fast
2 st ägg
1 tsk citronsaft
1 dl glutenfri mjölmix
salt och peppar
2 dl ströbröd, glutenfritt
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Låt tofun rinna av skär den sedan i 1 cm tjocka skivor.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Rör sedan ner citronsaften. Häll mjölmix tillsammans med salt och peppar i en annan skål och häll ströbrödet i en tredje skål.
  3. Vänd varje tofuskiva i mjölmixen. Doppa dem sedan i äggen och täck dem därefter med ströbrödet.
  4. Värm en stekpanna med lite olja till strax över medelvärme. Stek tofuskivorna ett par minuter per sida, tills de har fått fin, gyllenbrun yta.
  5. Tofun kan till exempel serveras med ugnsrostade grönsaker, i en wrap eller som en del av en sallad.

Låt tofun rinna av skär den sedan i 1 cm tjocka skivor. Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Rör sedan ner citronsaften. Häll mjölmix tillsammans med salt och peppar i en annan skål och häll ströbrödet i en tredje skål. Vänd varje tofuskiva i mjölmixen. Doppa dem sedan i äggen och täck dem därefter med ströbrödet. Värm en stekpanna med lite olja till strax över medelvärme. Stek tofuskivorna ett par minuter per sida, tills de har fått fin, gyllenbrun yta. Tofun kan till exempel serveras med ugnsrostade grönsaker, i en wrap eller som en del av en sallad.

Lycka till!

Publicerat 22/3 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!