Ingredienser
- 400 g tofu, fast
- 2 st ägg
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl glutenfri mjölmix
- salt och peppar
- 2 dl ströbröd, glutenfritt
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
Genom att panera tofun får den en krispig och god yta. Paneringen är helt glutenfri. Tofun kan till exempel ätas med ugnsrostade grönsaker, i en sallad eller i en wrap.
Genom att panera tofun får den en krispig och god yta. Paneringen är helt glutenfri. Tofun kan till exempel ätas med ugnsrostade grönsaker, i en sallad eller i en wrap.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Tofun får mycket mer smak om den först marineras i till exempel soja, riven ingefära, olivolja, chili och honung. Den får gärna marineras i ett par timmar.
Låt tofun rinna av skär den sedan i 1 cm tjocka skivor. Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Rör sedan ner citronsaften. Häll mjölmix tillsammans med salt och peppar i en annan skål och häll ströbrödet i en tredje skål. Vänd varje tofuskiva i mjölmixen. Doppa dem sedan i äggen och täck dem därefter med ströbrödet. Värm en stekpanna med lite olja till strax över medelvärme. Stek tofuskivorna ett par minuter per sida, tills de har fått fin, gyllenbrun yta. Tofun kan till exempel serveras med ugnsrostade grönsaker, i en wrap eller som en del av en sallad.
Publicerat 22/3 2020 av Daniel Claesson