Panerad tofu, (glutenfri)

Snabbt, enkelt och vegetariskt

Panerad tofu, (glutenfri)

Genom att panera tofun får den en krispig och god yta. Paneringen är helt glutenfri. Tofun kan till exempel ätas med ugnsrostade grönsaker, i en sallad eller i en wrap.

Genom att panera tofun får den en krispig och god yta. Paneringen är helt glutenfri. Tofun kan till exempel ätas med ugnsrostade grönsaker, i en sallad eller i en wrap.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

4

portioner

Ovo-vegetariskt recept

Ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Tips

Tofun får mycket mer smak om den först marineras i till exempel soja, riven ingefära, olivolja, chili och honung. Den får gärna marineras i ett par timmar.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

400 g tofu, fast
2 st ägg
1 tsk citronsaft
1 dl glutenfri mjölmix
salt och peppar
2 dl ströbröd, glutenfritt
salt och peppar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Låt tofun rinna av skär den sedan i 1 cm tjocka skivor.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Rör sedan ner citronsaften. Häll mjölmix tillsammans med salt och peppar i en annan skål och häll ströbrödet i en tredje skål.
  3. Vänd varje tofuskiva i mjölmixen. Doppa dem sedan i äggen och täck dem därefter med ströbrödet.
  4. Värm en stekpanna med lite olja till strax över medelvärme. Stek tofuskivorna ett par minuter per sida, tills de har fått fin, gyllenbrun yta.
  5. Tofun kan till exempel serveras med ugnsrostade grönsaker, i en wrap eller som en del av en sallad.

Låt tofun rinna av skär den sedan i 1 cm tjocka skivor. Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Rör sedan ner citronsaften. Häll mjölmix tillsammans med salt och peppar i en annan skål och häll ströbrödet i en tredje skål. Vänd varje tofuskiva i mjölmixen. Doppa dem sedan i äggen och täck dem därefter med ströbrödet. Värm en stekpanna med lite olja till strax över medelvärme. Stek tofuskivorna ett par minuter per sida, tills de har fått fin, gyllenbrun yta. Tofun kan till exempel serveras med ugnsrostade grönsaker, i en wrap eller som en del av en sallad.

Smaklig måltid!

Publicerat 22/3 2020 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼