X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabb tomatsås

Snabb tomatsås

PT15M15 minuter

2

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

0

Denna tomatsås är ett snabbt och enkelt grundrecept. Såsen passar lika bra till pasta som på pizza. Den går självklart att smaksätta med stekt bacon, svamp, kyckling med mera.

Denna tomatsås är ett snabbt och enkelt grundrecept. Såsen passar lika bra till pasta som på pizza. Den går självklart att smaksätta med stekt bacon, svamp, kyckling med mera.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
0,5 tsk chilipeppar
1 tsk balsamvinäger
400 g krossade tomater
färsk basilika
0,5 tsk socker
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Fräs den någon minut i en kastrull med lite olja. Pressa i vitlöken och rör om så att löken inte bränns, den ska inte få någon färg alls.
  2. Krydda med salt, peppar och chili. Häll ner balsamvinägern och rör om igen. Tillsätt krossade tomater, hackad basilika och socker.
  3. Låt tomatsåsen småkoka under lock i fem till tio minuter. Smaka sedan av den och krydda med mer salt och peppar vid behov. Ta kastrullen från värmen och mixa såsen lite snabbt med en stavmixer. Den behöver inte bli helt slät, men är godare om den inte har för många stora lökbitar.
  4. Servera gärna såsen med nykokt pasta och toppa med mer basilika och lite riven parmesanost.

Skala och hacka den gula löken. Fräs den någon minut i en kastrull med lite olja. Pressa i vitlöken och rör om så att löken inte bränns, den ska inte få någon färg alls. Krydda med salt, peppar och chili. Häll ner balsamvinägern och rör om igen. Tillsätt krossade tomater, hackad basilika och socker. Låt tomatsåsen småkoka under lock i fem till tio minuter. Smaka sedan av den och krydda med mer salt och peppar vid behov. Ta kastrullen från värmen och mixa såsen lite snabbt med en stavmixer. Den behöver inte bli helt slät, men är godare om den inte har för många stora lökbitar. Servera gärna såsen med nykokt pasta och toppa med mer basilika och lite riven parmesanost.

Lycka till!

Publicerat 28/2 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!