Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och svartpeppar
- 0,5 tsk chilipeppar
- 1 tsk balsamvinäger
- 400 g krossade tomater
- färsk basilika
- 0,5 tsk socker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT15M15 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Denna tomatsås är ett snabbt och enkelt grundrecept. Såsen passar lika bra till pasta som på pizza. Den går självklart att smaksätta med stekt bacon, svamp, kyckling med mera.
Denna tomatsås är ett snabbt och enkelt grundrecept. Såsen passar lika bra till pasta som på pizza. Den går självklart att smaksätta med stekt bacon, svamp, kyckling med mera.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Skala och hacka den gula löken. Fräs den någon minut i en kastrull med lite olja. Pressa i vitlöken och rör om så att löken inte bränns, den ska inte få någon färg alls. Krydda med salt, peppar och chili. Häll ner balsamvinägern och rör om igen. Tillsätt krossade tomater, hackad basilika och socker. Låt tomatsåsen småkoka under lock i fem till tio minuter. Smaka sedan av den och krydda med mer salt och peppar vid behov. Ta kastrullen från värmen och mixa såsen lite snabbt med en stavmixer. Den behöver inte bli helt slät, men är godare om den inte har för många stora lökbitar. Servera gärna såsen med nykokt pasta och toppa med mer basilika och lite riven parmesanost.
Publicerat 28/2 2015 av Daniel Claesson