X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Tiramisu. Bild:

Tiramisu

PT20M20 minuter

4

portioner

0

En klassisk efterrätt som gärna serveras i ett martiniglas. En dessert som snabbt slängs ihop och sedan bör stå en stund i kylskåp innan servering.

En klassisk efterrätt som gärna serveras i ett martiniglas. En dessert som snabbt slängs ihop och sedan bör stå en stund i kylskåp innan servering.

Ingredienser

2 st ägg
4 msk florsocker
2 msk amaretto
225 g marscarponeost
12 st savoiardikex
1 dl starkt kaffe
2 msk kakao
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Brygg kaffet, se till att det är starkt. Häll det i en djup tallrik så att det svalnar.
  2. Häll äggulor i en skål, häll ner äggvitan i en mindre skål. Häll ner florsockret i äggulorna och vispa tills det blir en jämn, ljus smet. Häll då i amaretton och mascarponen och vispa tills smeten blir jämn och klumpfri. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner den i äggulorna.
  3. Ta fram savoiardikexen. Doppa undersidan av dem i det kalla kaffet i ungefär en sekund, dela dem sedan på mitten och lägg dem på ett fat någon minut.
  4. Ta fram 4 martiniglas och ställ kexen runt glasets insida. Fyll sedan glasen med smeten. Toppa med lite kakao och ställ in glasen i kylen minst en timme innan servering.

Brygg kaffet, se till att det är starkt. Häll det i en djup tallrik så att det svalnar. Häll äggulor i en skål, häll ner äggvitan i en mindre skål. Häll ner florsockret i äggulorna och vispa tills det blir en jämn, ljus smet. Häll då i amaretton och mascarponen och vispa tills smeten blir jämn och klumpfri. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner den i äggulorna. Ta fram savoiardikexen. Doppa undersidan av dem i det kalla kaffet i ungefär en sekund, dela dem sedan på mitten och lägg dem på ett fat någon minut. Ta fram [get_antal] martiniglas och ställ kexen runt glasets insida. Fyll sedan glasen med smeten. Toppa med lite kakao och ställ in glasen i kylen minst en timme innan servering.

Lycka till!

Publicerat 10/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!