Ingredienser
- 2 st ägg
- 4 msk florsocker
- 2 msk amaretto
- 225 g marscarponeost
- 12 st savoiardikex
- 1 dl starkt kaffe
- 2 msk kakao
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
En klassisk efterrätt som gärna serveras i ett martiniglas. En dessert som snabbt slängs ihop och sedan bör stå en stund i kylskåp innan servering.
En klassisk efterrätt som gärna serveras i ett martiniglas. En dessert som snabbt slängs ihop och sedan bör stå en stund i kylskåp innan servering.
Brygg kaffet, se till att det är starkt. Häll det i en djup tallrik så att det svalnar. Häll äggulor i en skål, häll ner äggvitan i en mindre skål. Häll ner florsockret i äggulorna och vispa tills det blir en jämn, ljus smet. Häll då i amaretton och mascarponen och vispa tills smeten blir jämn och klumpfri. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner den i äggulorna. Ta fram savoiardikexen. Doppa undersidan av dem i det kalla kaffet i ungefär en sekund, dela dem sedan på mitten och lägg dem på ett fat någon minut. Ta fram [get_antal] martiniglas och ställ kexen runt glasets insida. Fyll sedan glasen med smeten. Toppa med lite kakao och ställ in glasen i kylen minst en timme innan servering.
Publicerat 10/2 2013 av Daniel Claesson