Ingredienser
- 800 g falukorv
- 2,5 dl creme fraiche
- 2,5 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 dl färsk basilika, hackad
- 1 tsk vilökspulver
- salt och peppar
- 1 dl riven mozzarellaost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT50M50 minuter
portioner
Passar matlåda
Ett alternativ till klassisk falukorv i ugn. I detta recept tillagas falukorven i en gräddig sås med smak av tomatpuré, vitlök och örter.
Ett alternativ till klassisk falukorv i ugn. I detta recept tillagas falukorven i en gräddig sås med smak av tomatpuré, vitlök och örter.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter
Välj gärna en falukorv med så hög kötthalt som möjligt. Såsen kan smaksättas precis som du vill. Du kan byta ut tomatpurén mot skivad eller hackad, färsk tomat.
Sätt ugnen på 225°. Skär falukorven i skivor, ca 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en ugnsform. Ställ in högt upp i ugnen i 5-10 minuter, tills korvskivorna börjar få lite färg. Blanda under tiden creme fraiche och grädde i en skål. Rör ner tomatpuré, hackad basilika och vitlökspulver. Krydda med lite salt och peppar. Ta ut korven ur ugnen och häll över gräddsåsen. Toppa med riven mozzarella. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 30-40 minuter till. Korvgratängen kan till exempel serveras med potatismos, ris eller pasta.
Publicerat 5/11 2021 av Daniel Claesson