X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Gratinerade falukorvsskivor

Gratinerade falukorvsskivor

PT50M50 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Ett alternativ till klassisk falukorv i ugn. I detta recept tillagas falukorven i en gräddig sås med smak av tomatpuré, vitlök och örter.

Ett alternativ till klassisk falukorv i ugn. I detta recept tillagas falukorven i en gräddig sås med smak av tomatpuré, vitlök och örter.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter

Tips

Välj gärna en falukorv med så hög kötthalt som möjligt. Såsen kan smaksättas precis som du vill. Du kan byta ut tomatpurén mot skivad eller hackad, färsk tomat.

Ingredienser

800 g falukorv
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
1 msk tomatpuré
0,5 dl färsk basilika, hackad
1 tsk vilökspulver
salt och peppar
1 dl riven mozzarellaost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär falukorven i skivor, ca 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en ugnsform. Ställ in högt upp i ugnen i 5-10 minuter, tills korvskivorna börjar få lite färg.
  3. Blanda under tiden creme fraiche och grädde i en skål. Rör ner tomatpuré, hackad basilika och vitlökspulver. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Ta ut korven ur ugnen och häll över gräddsåsen. Toppa med riven mozzarella. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 30-40 minuter till.
  5. Korvgratängen kan till exempel serveras med potatismos, ris eller pasta.

Sätt ugnen på 225°. Skär falukorven i skivor, ca 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en ugnsform. Ställ in högt upp i ugnen i 5-10 minuter, tills korvskivorna börjar få lite färg. Blanda under tiden creme fraiche och grädde i en skål. Rör ner tomatpuré, hackad basilika och vitlökspulver. Krydda med lite salt och peppar. Ta ut korven ur ugnen och häll över gräddsåsen. Toppa med riven mozzarella. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 30-40 minuter till. Korvgratängen kan till exempel serveras med potatismos, ris eller pasta.

Lycka till!

Publicerat 5/11 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!