Ingredienser
- 800 g kidneybönor
- 1 msk färsk basilika, hackad
- 0,5 dl parmesanost, riven
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl ströbröd
- 2 msk soja
- 1 msk olivolja
- 1 dl vetemjöl
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
Vad kan man göra för kul av kidneybönor? Vad sägs om vegetariska köttbullar? De är smaksatta med vitlök, basilika, tomatpuré och parmesanost. Bönbullarna passar bland annat utmärkt tillsammans med pasta och tomatsås.
Vad kan man göra för kul av kidneybönor? Vad sägs om vegetariska köttbullar? De är smaksatta med vitlök, basilika, tomatpuré och parmesanost. Bönbullarna passar bland annat utmärkt tillsammans med pasta och tomatsås.
Glutenfritt recept*
*Används glutenfritt ströbröd och byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Laktosfritt recept
Skippa osten, så blir bönbollarna helt veganska.
Skölj kidneybönorna i rinnande vatten. Häll sedan ner dem i en skål. Mosa bönorna med en potatisstöt, eller en trägaffel. Ju mindre bitar som blir kvar, desto bättre. Häll ner basilika och parmesanosten. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem också. Blanda i tomatpuré, ströbröd, soja, olja, vetemjöl och krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser tills du har en jämn smet. Rulla sedan [get_fyrdubbel_antal] bollar. Värm en stekpanna med olja till medelvärme. Stek bönköttbullarna i ungefär 10 minuter, tills de har fått fin stekyta. Servera gärna bönbollarna med pasta och tomatsås.
Publicerat 22/4 2016 av Daniel Claesson