X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Quornfärsbullar

Quornfärsbullar

PT40M40 minuter

6

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

De ser ut som vanliga köttbullar och smakar fantastiskt gott. Du kommer inte märka att de är vegetariska. Quornköttbullarna kryddas med salt, peppar och spiskummin. De passar utmärkt till potatismos.

De ser ut som vanliga köttbullar och smakar fantastiskt gott. Du kommer inte märka att de är vegetariska. Quornköttbullarna kryddas med salt, peppar och spiskummin. De passar utmärkt till potatismos.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Kom ihåg att använda glutenfritt ströbröd.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri mjölk.

Ingredienser

1 st rödlök
300 g quornfärs
1 st grönsaksbuljongtärning
150 g brödsmulor eller ströbröd
salt och peppar
1 tsk spiskummin
1 dl mjölk
3 st ägg
1 st kokt potatis
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Fräs löken i ungefär två minuter.
  2. Häll ner quornfärsen och stek i två minuter till. Smula därefter ner buljongtärningen. Rör om och låt allt svalna något.
  3. Blanda brödsmulor, salt, peppar och spiskummin i en skål. Häll ner qournblandningen, mjölk och ägg. Mosa potatisen och häll ner den också. Blanda allt till en jämn smet, häll i lite mjöl om den känns för kladdig. Forma sedan smeten till bollar, blöt händerna så är det lättare att rulla dem.
  4. Värm en stekpanna med lite olja. Stek quornbollarna på ganska låg värme i ungefär 8-10 minuter, till de har fått en fin yta.
  5. Servera gärna de vegetariska köttbullarna med potatismos.

Skala och finhacka rödlöken. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Fräs löken i ungefär två minuter. Häll ner quornfärsen och stek i två minuter till. Smula därefter ner buljongtärningen. Rör om och låt allt svalna något. Blanda brödsmulor, salt, peppar och spiskummin i en skål. Häll ner qournblandningen, mjölk och ägg. Mosa potatisen och häll ner den också. Blanda allt till en jämn smet, häll i lite mjöl om den känns för kladdig. Forma sedan smeten till bollar, blöt händerna så är det lättare att rulla dem. Värm en stekpanna med lite olja. Stek quornbollarna på ganska låg värme i ungefär 8-10 minuter, till de har fått en fin yta. Servera gärna de vegetariska köttbullarna med potatismos.

Lycka till!

Publicerat 11/4 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!