Ingredienser
- 1 st rödlök
- 300 g quornfärs
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 150 g brödsmulor eller ströbröd
- salt och peppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 dl mjölk
- 3 st ägg
- 1 st kokt potatis
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
De ser ut som vanliga köttbullar och smakar fantastiskt gott. Du kommer inte märka att de är vegetariska. Quornköttbullarna kryddas med salt, peppar och spiskummin. De passar utmärkt till potatismos.
De ser ut som vanliga köttbullar och smakar fantastiskt gott. Du kommer inte märka att de är vegetariska. Quornköttbullarna kryddas med salt, peppar och spiskummin. De passar utmärkt till potatismos.
Glutenfritt recept*
*Kom ihåg att använda glutenfritt ströbröd.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri mjölk.
Skala och finhacka rödlöken. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Fräs löken i ungefär två minuter. Häll ner quornfärsen och stek i två minuter till. Smula därefter ner buljongtärningen. Rör om och låt allt svalna något. Blanda brödsmulor, salt, peppar och spiskummin i en skål. Häll ner qournblandningen, mjölk och ägg. Mosa potatisen och häll ner den också. Blanda allt till en jämn smet, häll i lite mjöl om den känns för kladdig. Forma sedan smeten till bollar, blöt händerna så är det lättare att rulla dem. Värm en stekpanna med lite olja. Stek quornbollarna på ganska låg värme i ungefär 8-10 minuter, till de har fått en fin yta. Servera gärna de vegetariska köttbullarna med potatismos.
Publicerat 11/4 2016 av Daniel Claesson