Ingredienser
- 2 st potatisar
- 200 g halloumi
- 0,5 dl persilja, färsk
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
Goda och matiga plättar med halloumi och riven potatis. Passar både som en del i buffé och som huvudrätt med valfria tillbehör.
Goda och matiga plättar med halloumi och riven potatis. Passar både som en del i buffé och som huvudrätt med valfria tillbehör.
Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Riv även halloumin grovt. Lägg ner i en skål. Hacka persiljan och tillsätt den. Blanda sedan i mjölet. Vispa snabbt ihop äggen och vänd sedan ner dem i potatisblandningen. Krydda rejält med salt och peppar. Forma till [get_dubbel_antal] runda plättar, cirka en centimeter tjocka. Stek dem på medelvärme i lite smör eller olja i ungefär 2-3 minuter per sida.
Publicerat 16/9 2019 av Daniel Claesson