Halloumi- och potatisplättar

Goda och matiga vegobiffar

Halloumi- och potatisplättar

Goda och matiga plättar med halloumi och riven potatis. Passar både som en del i buffé och som huvudrätt med valfria tillbehör.

Goda och matiga plättar med halloumi och riven potatis. Passar både som en del i buffé och som huvudrätt med valfria tillbehör.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

3

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

2 st potatisar
200 g halloumi
0,5 dl persilja, färsk
1 dl vetemjöl
2 st ägg
salt och peppar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Riv även halloumin grovt. Lägg ner i en skål.
  2. Hacka persiljan och tillsätt den. Blanda sedan i mjölet.
  3. Vispa snabbt ihop äggen och vänd sedan ner dem i potatisblandningen. Krydda rejält med salt och peppar.
  4. Forma till 6 runda plättar, cirka en centimeter tjocka. Stek dem på medelvärme i lite smör eller olja i ungefär 2-3 minuter per sida.

Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Riv även halloumin grovt. Lägg ner i en skål. Hacka persiljan och tillsätt den. Blanda sedan i mjölet. Vispa snabbt ihop äggen och vänd sedan ner dem i potatisblandningen. Krydda rejält med salt och peppar. Forma till [get_dubbel_antal] runda plättar, cirka en centimeter tjocka. Stek dem på medelvärme i lite smör eller olja i ungefär 2-3 minuter per sida.

Smaklig måltid!

Publicerat 16/9 2019 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼