X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Halloumi- och potatisplättar

Halloumi- och potatisplättar

PT20M20 minuter

3

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Goda och matiga plättar med halloumi och riven potatis. Passar både som en del i buffé och som huvudrätt med valfria tillbehör.

Goda och matiga plättar med halloumi och riven potatis. Passar både som en del i buffé och som huvudrätt med valfria tillbehör.

Ingredienser

2 st potatisar
200 g halloumi
0,5 dl persilja, färsk
1 dl vetemjöl
2 st ägg
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Riv även halloumin grovt. Lägg ner i en skål.
  2. Hacka persiljan och tillsätt den. Blanda sedan i mjölet.
  3. Vispa snabbt ihop äggen och vänd sedan ner dem i potatisblandningen. Krydda rejält med salt och peppar.
  4. Forma till 6 runda plättar, cirka en centimeter tjocka. Stek dem på medelvärme i lite smör eller olja i ungefär 2-3 minuter per sida.

Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Riv även halloumin grovt. Lägg ner i en skål. Hacka persiljan och tillsätt den. Blanda sedan i mjölet. Vispa snabbt ihop äggen och vänd sedan ner dem i potatisblandningen. Krydda rejält med salt och peppar. Forma till [get_dubbel_antal] runda plättar, cirka en centimeter tjocka. Stek dem på medelvärme i lite smör eller olja i ungefär 2-3 minuter per sida.

Lycka till!

Publicerat 16/9 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!