Ingredienser
- 4 st jämnstora potatistar, fasta
- 1 msk smält eller flytande smör/margarin
- salt
- 2 msk ströbröd
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Hasselbackspotatis passar utmärkt till finare kött- fisk- och fågelrätter. Det är enklare än det ser ut och potatisen blir både krispig och mjuk på samma gång.
Hasselbackspotatis passar utmärkt till finare kött- fisk- och fågelrätter. Det är enklare än det ser ut och potatisen blir både krispig och mjuk på samma gång.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör.
Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna, skär sedan skåror i dem med några milimeters mellanrum. Skär nästan genom hela kortsidan, men stanna ett par milimeter innan så att potatisskivorna fortfarande sitter ihop. Lägg gärna potatisen i en träslev eller mot en skärbräda, detta förhindrar att du skär för djupt. Lägg potatisarna i en ugnsform. Häll smält eller flytande smör över dem, krydda med salt och toppa med ströbröd (eller finriven ost). Tillaga potatisen mitt i ugnen i cirka 45 minuter, tills den är mjuk i mitten och ströbrödet börjar få fin färg.
Publicerat 7/1 2015 av Daniel Claesson