Ingredienser
- 800 g potatisar, gärna ganska små
- 1 st rödlök
- 50 g soltorkade tomater (avrunna)
- 2 msk balsamvinäger
- salt och peppar
- 1,5 msk dijonsenap
- 1 krm socker
- 5 msk matolja
- färsk persilja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
En fräsch potatisrätt som bland annat passar till grillat eller ugnsstekt kött. Potatissalladen kan även ätas kall.
En fräsch potatisrätt som bland annat passar till grillat eller ugnsstekt kött. Potatissalladen kan även ätas kall.
Glutenfritt recept
Borsta potatisen, men låt skalet vara på. Koka den nästan mjuk, häll sedan av vattnet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen under lock i ett par minuter. Skiva sedan potatisen och lägg i en skål. Skala och finhacka rödlöken. Dela de soltorkade tomaterna i ganska små bitar. Blanda rödlök, soltorkade tomater och balsamvinäger i en kastrull, krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan dijonsenap, socker och matoljan. Rör om och låt allt koka upp. Häll marinaden över potatisen och vänd runt allt försiktigt. Toppa med hackad persilja
Publicerat 19/6 2017 av Daniel Claesson