Ingredienser
- 4 st potatisar, fasta
- olja, till fritering
- salt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Det är enklare än man kan tro att göra egna chips. Med en fritös blir chipsen lika fina och krispiga som de man köper i butik. Chipsen kommer garanterat att imponera på vänner och bekanta.
Det är enklare än man kan tro att göra egna chips. Med en fritös blir chipsen lika fina och krispiga som de man köper i butik. Chipsen kommer garanterat att imponera på vänner och bekanta.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Skölj och borsta potatisen, låt gärna skalen sitta kvar. Skiva potatisen tunt, gärna med en osthyvel. Lägg alla skivor i en sil och skölj ordentligt så att stärkelsen försvinner. Låt sedan potatisskivorna torka mellan några bitar hushållspapper. Värm upp oljan i en fritös eller gryta, den ska vara ca 160°. Fritera potatisskivorna i omgångar, inte för många i taget. När de är gyllenbruna och krispiga är de klara, det tar ungefär tre minuter. Låt chipsen rinna av på hushållspapper. Krydda med salt och låt dem svalna innan servering.
Publicerat 25/8 2014 av Daniel Claesson