Egna friterade chips

Egna friterade chips

PT60M60 minuter

2

portioner

Det är enklare än man kan tro att göra egna chips. Med en fritös blir chipsen lika fina och krispiga som de man köper i butik. Chipsen kommer garanterat att imponera på vänner och bekanta.

Det är enklare än man kan tro att göra egna chips. Med en fritös blir chipsen lika fina och krispiga som de man köper i butik. Chipsen kommer garanterat att imponera på vänner och bekanta.

Glutenfritt recept

Ingredienser

4 st potatisar, fasta
olja, till fritering
salt
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skölj och borsta potatisen, låt gärna skalen sitta kvar.
  2. Skiva potatisen tunt, gärna med en osthyvel. Lägg alla skivor i en sil och skölj ordentligt så att stärkelsen försvinner. Låt sedan potatisskivorna torka mellan några bitar hushållspapper.
  3. Värm upp oljan i en fritös eller gryta, den ska vara ca 160°.
  4. Fritera potatisskivorna i omgångar, inte för många i taget. När de är gyllenbruna och krispiga är de klara, det tar ungefär tre minuter.
  5. Låt chipsen rinna av på hushållspapper. Krydda med salt och låt dem svalna innan servering.

Skölj och borsta potatisen, låt gärna skalen sitta kvar. Skiva potatisen tunt, gärna med en osthyvel. Lägg alla skivor i en sil och skölj ordentligt så att stärkelsen försvinner. Låt sedan potatisskivorna torka mellan några bitar hushållspapper. Värm upp oljan i en fritös eller gryta, den ska vara ca 160°. Fritera potatisskivorna i omgångar, inte för många i taget. När de är gyllenbruna och krispiga är de klara, det tar ungefär tre minuter. Låt chipsen rinna av på hushållspapper. Krydda med salt och låt dem svalna innan servering.

Lycka till!

Publicerat 25/8 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!