Vegetarisk linsragu med soltorkade tomater

Vegetarisk linsragu med soltorkade tomater

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En snabb vegetarisk gryta med linser, aubergine, paprika och soltorkade tomater. Den innehåller rödvin och buljong och får gärna serveras med nykokt pasta.

En snabb vegetarisk gryta med linser, aubergine, paprika och soltorkade tomater. Den innehåller rödvin och buljong och får gärna serveras med nykokt pasta.

Glutenfritt recept

Tips

Du kan gärna blanda i hackad selleri i ragun. Tillsätt den då tillsammans med auberginen. Vill du ha en helt vegetarisk måltid kan du skippa fetaosten.

Ingredienser

1 st gul lök
1 st aubergine
1 st röd paprika
1,5 dl röda linser, torkade
2 dl rött matlagningsvin
3 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
200 g soltorkade tomater
200 g fetaost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Tärna aubergine och paprika.
  2. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs grönsakerna i ett par minuter under omrörning. Rör sedan i linser, vin och grönsaksbuljong. Krydda med salt och peppar. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ungefär 10 minuter, tills linserna är mjuka.
  3. Dela soltorkade tomater och fetaosten i mindre bitar och rör ner i grytan. Smaka av och krydda mer vid behov.
  4. Servera ragun med nykokt pasta, som gärna får blandas ner i grytan.

Skala och hacka löken. Tärna aubergine och paprika. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs grönsakerna i ett par minuter under omrörning. Rör sedan i linser, vin och grönsaksbuljong. Krydda med salt och peppar. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ungefär 10 minuter, tills linserna är mjuka. Dela soltorkade tomater och fetaosten i mindre bitar och rör ner i grytan. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera ragun med nykokt pasta, som gärna får blandas ner i grytan.

Lycka till!

Publicerat 6/2 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!