Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st aubergine
- 1 st röd paprika
- 1,5 dl röda linser, torkade
- 2 dl rött matlagningsvin
- 3 dl grönsaksbuljong
- salt och peppar
- 200 g soltorkade tomater
- 200 g fetaost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
En snabb vegetarisk gryta med linser, aubergine, paprika och soltorkade tomater. Den innehåller rödvin och buljong och får gärna serveras med nykokt pasta.
En snabb vegetarisk gryta med linser, aubergine, paprika och soltorkade tomater. Den innehåller rödvin och buljong och får gärna serveras med nykokt pasta.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Du kan gärna blanda i hackad selleri i ragun. Tillsätt den då tillsammans med auberginen. Vill du ha en helt vegetarisk måltid kan du skippa fetaosten.
Skala och hacka löken. Tärna aubergine och paprika. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs grönsakerna i ett par minuter under omrörning. Rör sedan i linser, vin och grönsaksbuljong. Krydda med salt och peppar. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ungefär 10 minuter, tills linserna är mjuka. Dela soltorkade tomater och fetaosten i mindre bitar och rör ner i grytan. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera ragun med nykokt pasta, som gärna får blandas ner i grytan.
Publicerat 6/2 2019 av Daniel Claesson