X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Iransk linssoppa - adasi

Iransk linssoppa - adasi

PT40M40 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

En enkel men matig soppa som är helt vegetarisk. Den smaksätts med lök och spiskummin och mättar gott tack vare både linser och potatis.

En enkel men matig soppa som är helt vegetarisk. Den smaksätts med lök och spiskummin och mättar gott tack vare både linser och potatis.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Använd gärna en torkad linsmix, som består av olika sorters linser.

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vilöksklyftor
matolja
2 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja, malen
1 tsk spiskummin, malen
3 dl torkade, gröna linser
1,5 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
400 g potatis, fast
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och finhacka all lök. Värm en stor kastrull eller stekgryta med hög kant till medelvärme och häll i lite olja. Fräs den gula löken mjuk under omrörning, i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och låt även den bli mjuk, men utan att den får färg.
  2. Häll i tomatpuré, gurkmeja och spiskummin. Rör om och låt allt steka i ytterligare någon minut. Rör därefter i linser och vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka upp och sedan småkoka under lock i ca 20 minuter. Rör om då och då.
  3. Skala potatisen och dela i ganska små bitar. Häll ner den i soppan. Låt den koka i ungefär 10 minuter till, eller tills potatisen är mjuk. Ta i mer vatten och soppan känns för tjock. Smaka av och krydda med salt och peppar.
  4. Soppan kan gärna serveras med en bit bröd eller en klick naturell yoghurt.

Skala och finhacka all lök. Värm en stor kastrull eller stekgryta med hög kant till medelvärme och häll i lite olja. Fräs den gula löken mjuk under omrörning, i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och låt även den bli mjuk, men utan att den får färg. Häll i tomatpuré, gurkmeja och spiskummin. Rör om och låt allt steka i ytterligare någon minut. Rör därefter i linser och vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka upp och sedan småkoka under lock i ca 20 minuter. Rör om då och då. Skala potatisen och dela i ganska små bitar. Häll ner den i soppan. Låt den koka i ungefär 10 minuter till, eller tills potatisen är mjuk. Ta i mer vatten och soppan känns för tjock. Smaka av och krydda med salt och peppar. Soppan kan gärna serveras med en bit bröd eller en klick naturell yoghurt.

Lycka till!

Publicerat 13/9 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!