Gör så här
- Häll den finhackade persiljan i en bunke. Knäck ner ägget. Tillsätt blandfärs, ströbröd, salt och peppar och den rivna osten. Blanda alla ingredienser till en jämn köttbullssmet.
-
Rulla till fina köttbullar, ungefär lika stora som pingisbollar. Lägg dem på en skärbräda och pudra dem sedan med lite vetemjöl.
-
Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka gul lök och morot. Låt det fräsa i någon minut, utan att löken får färg. Hacka chilin, skala och hacka även vitlöken. Låt den inlagda paprikan rinna av och dela den sedan i bitar.
-
Låt chilin, vitlöken och paprikan fräsa med löken och moroten i något minut. Häll därefter på krossade tomater och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt såsen småkoka en stund på ganska låg värme.
-
Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme. Stek köttbullarna. Rör om i stekpannan, så att köttbullarna får fin yta på alla sidor. De behöver inte blir genomstekta, bara de får fin färg.
-
Mixa försiktigt tomatsåsen med en stavmixer, så att såsen blir slät. Lägg försiktigt i köttbullarna, de ska täckas av såsen. Låt dem småkoka i såsen på låg värme i ungefär 15 minuter.
-
Värm under tiden ugnen till 200°. Skiva mozarellaosten tunnt och dela ciabattabröden på längden (så att du får separata lock och bottnar).
-
Lägg alla brödhalvorna på en plåt. Bre lite tomatsås på bottnarna och lägg på ett par köttbullar. Toppa dem med mozzarella. Gratinera högt upp i ugnen i ungefär fem minuter, tills osten har smält och bröden börjar få lite färg. Lägg till sist på några salladsblad på mozzarellan och toppa med locken.
Häll den finhackade persiljan i en bunke. Knäck ner ägget. Tillsätt blandfärs, ströbröd, salt och peppar och den rivna osten. Blanda alla ingredienser till en jämn köttbullssmet.
Rulla till fina köttbullar, ungefär lika stora som pingisbollar. Lägg dem på en skärbräda och pudra dem sedan med lite vetemjöl.
Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka gul lök och morot. Låt det fräsa i någon minut, utan att löken får färg. Hacka chilin, skala och hacka även vitlöken. Låt den inlagda paprikan rinna av och dela den sedan i bitar.
Låt chilin, vitlöken och paprikan fräsa med löken och moroten i något minut. Häll därefter på krossade tomater och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt såsen småkoka en stund på ganska låg värme.
Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme. Stek köttbullarna. Rör om i stekpannan, så att köttbullarna får fin yta på alla sidor. De behöver inte blir genomstekta, bara de får fin färg.
Mixa försiktigt tomatsåsen med en stavmixer, så att såsen blir slät. Lägg försiktigt i köttbullarna, de ska täckas av såsen. Låt dem småkoka i såsen på låg värme i ungefär 15 minuter.
Värm under tiden ugnen till 200°. Skiva mozarellaosten tunnt och dela ciabattabröden på längden (så att du får separata lock och bottnar).
Lägg alla brödhalvorna på en plåt. Bre lite tomatsås på bottnarna och lägg på ett par köttbullar. Toppa dem med mozzarella. Gratinera högt upp i ugnen i ungefär fem minuter, tills osten har smält och bröden börjar få lite färg. Lägg till sist på några salladsblad på mozzarellan och toppa med locken.
Lycka till!
Publicerat 16/7 2016 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!