X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Pulled Pork

Pulled Pork

PT6H6 timmar

6

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Pulled pork är en äkta amerikansk klassiker. En hel bit fläskkarré får koka i upp till sex timmar. Köttet blir enormt mört och smälter i munnen. Pulled pork kan till exempel ätas som en klassisk taco.

Pulled pork är en äkta amerikansk klassiker. En hel bit fläskkarré får koka i upp till sex timmar. Köttet blir enormt mört och smälter i munnen. Pulled pork kan till exempel ätas som en klassisk taco.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1,5 kg fläskkarré, benfri i hel bit
2 msk flingsalt
1 msk chiliflingor
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk socker
1 st köttbuljongtärning
8 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar
2,5 dl barbecuesås, rökig variant
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Ta fram fläskkarrén. Häll ner flingsalt, chiliflingor, spiskummin, koriander, socker och köttbuljongtärning i en mortel eller skål. Pressa ned lite vitlök och krossa samt blanda alla ingredienserna. Gnid in kryddblandningen i köttet och lägg det sedan i en ugnsfast gryta med lock.
  3. Skala och dela den gula löken i klyftor, skala resten av vitlöken. Lägg ner löken i grytan, runt köttet. Häll på barbecuesåsen och lägg på locket.
  4. Ställ in grytan längst ner i ugnen och låt allt koka i cirka sex timmar. När köttet är klart kommer det mer eller mindre falla sönder så fort man petar på det.
  5. Ta ut grytan och dra sönder köttet med två gafflar. Blanda innehållet i grytan och servera det sedan i tortilla- eller hamburgerbröd, gärna med gräddfil, salsa och ruccola.

Sätt ugnen på 125°. Ta fram fläskkarrén. Häll ner flingsalt, chiliflingor, spiskummin, koriander, socker och köttbuljongtärning i en mortel eller skål. Pressa ned lite vitlök och krossa samt blanda alla ingredienserna. Gnid in kryddblandningen i köttet och lägg det sedan i en ugnsfast gryta med lock. Skala och dela den gula löken i klyftor, skala resten av vitlöken. Lägg ner löken i grytan, runt köttet. Häll på barbecuesåsen och lägg på locket. Ställ in grytan längst ner i ugnen och låt allt koka i cirka sex timmar. När köttet är klart kommer det mer eller mindre falla sönder så fort man petar på det. Ta ut grytan och dra sönder köttet med två gafflar. Blanda innehållet i grytan och servera det sedan i tortilla- eller hamburgerbröd, gärna med gräddfil, salsa och ruccola.

Lycka till!

Publicerat 10/2 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!