Ingredienser
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 g saffran
- 0,5 dl strösocker
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 0,5 tsk pofiber
- 1 tsk bakpulver
- 16 st russin
- Garnering
- 50 g smör
- strösocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
st
När suget efter lussekatter blir för stort så är det ju fantastiskt att man kan svänga ihop en sats av de här goda bullarna på max en halvtimme!
När suget efter lussekatter blir för stort så är det ju fantastiskt att man kan svänga ihop en sats av de här goda bullarna på max en halvtimme!
Glutenfritt recept
Om du tål gluten så kan mjölmixen såklart bytas ut mot vanligt vetemjöl. Då kan du även skippa pofiber.
Sätt ugnen på 200°. Blanda grekisk yoghurt och saffran i en ganska stor skål. Tillsätt strösockret och rör om lite till. Häll ner glutenfritt mjöl, pofiber och bakpulver. Arbeta ihop till en deg, den ska vara kladdig. Häll över degen på en mjölad yta och dela upp den i [get_antal] bitar. Rulla ut varje bit och forma till en lussekatt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck gärna ner två russin i varje lussekatt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem sedan svalna något. Smält smöret och pensla lussekatterna med det. Doppa dem sedan i strösocker innan de serveras.
Publicerat 5/12 2021 av Daniel Claesson