Supersnabba lussekatter utan gluten

Supersnabba lussekatter utan gluten

PT30M30 minuter

8

st

När suget efter lussekatter blir för stort så är det ju fantastiskt att man kan svänga ihop en sats av de här goda bullarna på max en halvtimme!

När suget efter lussekatter blir för stort så är det ju fantastiskt att man kan svänga ihop en sats av de här goda bullarna på max en halvtimme!

Glutenfritt recept

Tips

Om du tål gluten så kan mjölmixen såklart bytas ut mot vanligt vetemjöl. Då kan du även skippa pofiber.

Ingredienser

2 dl grekisk yoghurt
0,5 g saffran
0,5 dl strösocker
3 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk pofiber
1 tsk bakpulver
16 st russin
Garnering
50 g smör
strösocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda grekisk yoghurt och saffran i en ganska stor skål. Tillsätt strösockret och rör om lite till.
  3. Häll ner glutenfritt mjöl, pofiber och bakpulver. Arbeta ihop till en deg, den ska vara kladdig.
  4. Häll över degen på en mjölad yta och dela upp den i 8 bitar. Rulla ut varje bit och forma till en lussekatt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck gärna ner två russin i varje lussekatt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem sedan svalna något.
  6. Smält smöret och pensla lussekatterna med det. Doppa dem sedan i strösocker innan de serveras.

Sätt ugnen på 200°. Blanda grekisk yoghurt och saffran i en ganska stor skål. Tillsätt strösockret och rör om lite till. Häll ner glutenfritt mjöl, pofiber och bakpulver. Arbeta ihop till en deg, den ska vara kladdig. Häll över degen på en mjölad yta och dela upp den i [get_antal] bitar. Rulla ut varje bit och forma till en lussekatt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck gärna ner två russin i varje lussekatt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem sedan svalna något. Smält smöret och pensla lussekatterna med det. Doppa dem sedan i strösocker innan de serveras.

Lycka till!

Publicerat 5/12 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!