Gör så här
- Skala och finhacka all lök. Skala ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj chilin och finhacka även den.
-
Värm upp en stekgryta med lite rapsolja till medelvärme. Fräs löken, ingefära och chili i ett par minuter, tillsammans med garam masala och gurkmeja. Rör om då och då så att inget blir bränt.
-
Tillsätt röda linser, passerade tomater och kokosmjölken. Smula ner buljongtärningen och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka på låg värme i 15-20 minuter. Rör om då och då och häll i lite vatten om grytan börjar bli för tjock.
-
Skölj spenaten och rör ner den i grytan. Smaka av med salt, peppar och limejuice.
-
Servera gärna linsgrytan med nykokt ris. Toppa den med hackad sötmandel och gärna med lite naturell yoghurt. Du kan även äta grytan tillsammans med en bit naanbröd.
Skala och finhacka all lök. Skala ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj chilin och finhacka även den.
Värm upp en stekgryta med lite rapsolja till medelvärme. Fräs löken, ingefära och chili i ett par minuter, tillsammans med garam masala och gurkmeja. Rör om då och då så att inget blir bränt.
Tillsätt röda linser, passerade tomater och kokosmjölken. Smula ner buljongtärningen och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka på låg värme i 15-20 minuter. Rör om då och då och häll i lite vatten om grytan börjar bli för tjock.
Skölj spenaten och rör ner den i grytan. Smaka av med salt, peppar och limejuice.
Servera gärna linsgrytan med nykokt ris. Toppa den med hackad sötmandel och gärna med lite naturell yoghurt. Du kan även äta grytan tillsammans med en bit naanbröd.
Lycka till!
Publicerat 22/2 2021 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!