X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Enkel indisk daal med hackad mandel. Genrebild
Genrebild

Enkel indisk daal med hackad mandel

PT40M40 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Daal är en indisk linsgryta. Den är smaksatt med ingefära, chili och garam masala.

Daal är en indisk linsgryta. Den är smaksatt med ingefära, chili och garam masala.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj en laktosfri yoghurt

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
35 g ingefära, färsk
1 st röd chili
1 msk rapsolja
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja, torkad och malen
200 g röda linser, torkade
500 g passerade tomater
400 ml kokosmjölk
1 st grönsaksbuljongtärning
130 g färsk spenat
salt och peppar
2 tsk limejuice
Till servering
4 msk sötmandel, hackad
1 dl yoghurt, naturell
nykokt ris
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och finhacka all lök. Skala ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj chilin och finhacka även den.
  2. Värm upp en stekgryta med lite rapsolja till medelvärme. Fräs löken, ingefära och chili i ett par minuter, tillsammans med garam masala och gurkmeja. Rör om då och då så att inget blir bränt.
  3. Tillsätt röda linser, passerade tomater och kokosmjölken. Smula ner buljongtärningen och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka på låg värme i 15-20 minuter. Rör om då och då och häll i lite vatten om grytan börjar bli för tjock.
  4. Skölj spenaten och rör ner den i grytan. Smaka av med salt, peppar och limejuice.
  5. Servera gärna linsgrytan med nykokt ris. Toppa den med hackad sötmandel och gärna med lite naturell yoghurt. Du kan även äta grytan tillsammans med en bit naanbröd.

Skala och finhacka all lök. Skala ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj chilin och finhacka även den. Värm upp en stekgryta med lite rapsolja till medelvärme. Fräs löken, ingefära och chili i ett par minuter, tillsammans med garam masala och gurkmeja. Rör om då och då så att inget blir bränt. Tillsätt röda linser, passerade tomater och kokosmjölken. Smula ner buljongtärningen och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka på låg värme i 15-20 minuter. Rör om då och då och häll i lite vatten om grytan börjar bli för tjock. Skölj spenaten och rör ner den i grytan. Smaka av med salt, peppar och limejuice. Servera gärna linsgrytan med nykokt ris. Toppa den med hackad sötmandel och gärna med lite naturell yoghurt. Du kan även äta grytan tillsammans med en bit naanbröd.

Lycka till!

Publicerat 22/2 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!