Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 30 g färsk ingefära
- 1 krm chiliflingor
- 1 tsk Garam masala
- 1 dl röda linser, torkade
- 400 ml kokosmjölk
- 0,5 dl ajvar relish
- 0,5 st grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
Alla ingredienser i denna vegetariska linsgryta är kanske inte indiska, men smaken är verkligen det. Kokosmjölk, ingefära och inte minst garam masalakryddan ger grytan en fantastisk smak.
Alla ingredienser i denna vegetariska linsgryta är kanske inte indiska, men smaken är verkligen det. Kokosmjölk, ingefära och inte minst garam masalakryddan ger grytan en fantastisk smak.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka löken. Skala också morot och ingefära och riv grovt på ett rivjärn. Fräs lök, morot och ingefära i grytan. De ska mjukna, men inte få någon färg. Blanda ner chiliflingor och Garam masala (finns i kryddhyllan). Häll ner linserna och låt dem steka i någon minut. Sänk värmen på plattan. Rör ner kokosmjölk, ajvar relish och buljontärningen i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i tio minuter, eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna linsgrytan med nykokt pasta, ris eller nudlar.
Publicerat 7/8 2015 av Daniel Claesson