X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En enkel omelett som sköter sig själv i ugnen. Under tiden den gräddas gör du en krämig och god svampstuvning.

En enkel omelett som sköter sig själv i ugnen. Under tiden den gräddas gör du en krämig och god svampstuvning.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri soja.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Stuvningen blir bäst om du använder färsk svamp, men fryst svamp går också bra. Det går även att använda champinjoner på burk. Toppa gärna omeletten med färsk persilja.

Ingredienser

Ugnsomelett
8 st ägg
3 dl mjölk
1,5 dl riven ost
salt och peppar
1t tsk olja eller smör
Svampstuvning
400 g svamp
3 msk smör
2,5 msk majsstärkelse
3 dl grädde
salt och peppar
1 tsk soja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knäck ner äggen i en skål eller bunke och vispa ihop tillsammans med mjölken. Tillsätt riven ost och krydda med salt och peppar. Rör om lite till, så att allt blandas.
  3. Smörj en ugnssäker form med lite smör eller olja och häll ner omelettsmeten. Grädda mitt ugnen i ca 20 minuter, tills omeletten är färdig och har fått lite yta.
  4. Skiva svampen. Lägg den i en stekpanna och värm till medelvärme. Låt det mesta av vätskan från svampen koka in och tillsätt sedan smöret. Låt svampen steka vidare i 5-10 minuter, tills den börjar få lite yta.
  5. Häll majsstärkelsen i en liten skål och rör i lite av grädden. Blanda tills majsmjölet har löst upp sig utan klumpar.
  6. Resten av grädden häller du ner i stekpannan. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite soja. Rör om.
  7. Låt svampstuvningen koka upp under omrörning och sänk sedan värmen. Tillsätt redningen och fortsätt att röra om. Låt stuvningen småkoka i ungefär fem minuter.
  8. Ta ut omeletten är den är färdig i ugnen och häll över svampstuvningen. Servera gärna med sallad och tärnad fetaost.

Sätt ugnen på 200°. Knäck ner äggen i en skål eller bunke och vispa ihop tillsammans med mjölken. Tillsätt riven ost och krydda med salt och peppar. Rör om lite till, så att allt blandas. Smörj en ugnssäker form med lite smör eller olja och häll ner omelettsmeten. Grädda mitt ugnen i ca 20 minuter, tills omeletten är färdig och har fått lite yta. Skiva svampen. Lägg den i en stekpanna och värm till medelvärme. Låt det mesta av vätskan från svampen koka in och tillsätt sedan smöret. Låt svampen steka vidare i 5-10 minuter, tills den börjar få lite yta. Häll majsstärkelsen i en liten skål och rör i lite av grädden. Blanda tills majsmjölet har löst upp sig utan klumpar. Resten av grädden häller du ner i stekpannan. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite soja. Rör om. Låt svampstuvningen koka upp under omrörning och sänk sedan värmen. Tillsätt redningen och fortsätt att röra om. Låt stuvningen småkoka i ungefär fem minuter. Ta ut omeletten är den är färdig i ugnen och häll över svampstuvningen. Servera gärna med sallad och tärnad fetaost.

Lycka till!

Publicerat 10/7 2023 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!