En roligare korv stroganoff

Med chorizo, paprika och bönor

En roligare korv stroganoff

Förnya den klassiska korvstroganoffen med hjälp av chorizo, paprika, bönor och spenat. Såsen smaksätts med tomatpuré, dijonsenap och balsamvinäger. Servera gärna med nykokt ris, matvete eller pasta.

Förnya den klassiska korvstroganoffen med hjälp av chorizo, paprika, bönor och spenat. Såsen smaksätts med tomatpuré, dijonsenap och balsamvinäger. Servera gärna med nykokt ris, matvete eller pasta.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

600 g chorizo
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
2 msk tomatpuré
3,5 dl mjölk
2 tsk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
1 msk basilika, torkad
salt och peppar
200 g stora vita bönor, kokta
70 g babyspenat, färst
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skiva chorizokorvarna. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och stek chorizon i lite smör i ett par minuter, tills den börja få lite yta.
  2. Skala och hacka alla lök. Låt den steka med korven i ett par minuter. Kärna ur paprikan och dela den i bitar. Låt även den steka i någon minut.
  3. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll därefter i mjölk, balsamvinäger, dijonsenap och basilika. Krydda med salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka.
  4. Låt bönorna rinna av och blanda sedan ner dem i stroganoffen. Om du vill ha en tjockare sås, blanda gärna i lite idealmjöl. Skölj spenaten och blanda ner den i såsen precis innan servering.
  5. Servera gärna korv stroganoffen med nykokt ris, matvete eller pasta.

Skiva chorizokorvarna. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och stek chorizon i lite smör i ett par minuter, tills den börja få lite yta. Skala och hacka alla lök. Låt den steka med korven i ett par minuter. Kärna ur paprikan och dela den i bitar. Låt även den steka i någon minut. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll därefter i mjölk, balsamvinäger, dijonsenap och basilika. Krydda med salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka. Låt bönorna rinna av och blanda sedan ner dem i stroganoffen. Om du vill ha en tjockare sås, blanda gärna i lite idealmjöl. Skölj spenaten och blanda ner den i såsen precis innan servering. Servera gärna korv stroganoffen med nykokt ris, matvete eller pasta.

Smaklig måltid!

Publicerat 9/10 2019 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼