Ingredienser
- 600 g chorizo
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 2 msk tomatpuré
- 3,5 dl mjölk
- 2 tsk balsamvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk basilika, torkad
- salt och peppar
- 200 g stora vita bönor, kokta
- 70 g babyspenat, färst
Förnya den klassiska korvstroganoffen med hjälp av chorizo, paprika, bönor och spenat. Såsen smaksätts med tomatpuré, dijonsenap och balsamvinäger. Servera gärna med nykokt ris, matvete eller pasta.
Förnya den klassiska korvstroganoffen med hjälp av chorizo, paprika, bönor och spenat. Såsen smaksätts med tomatpuré, dijonsenap och balsamvinäger. Servera gärna med nykokt ris, matvete eller pasta.
PT30M30 minuter
portioner
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri mjölk.
Skiva chorizokorvarna. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och stek chorizon i lite smör i ett par minuter, tills den börja få lite yta. Skala och hacka alla lök. Låt den steka med korven i ett par minuter. Kärna ur paprikan och dela den i bitar. Låt även den steka i någon minut. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll därefter i mjölk, balsamvinäger, dijonsenap och basilika. Krydda med salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka. Låt bönorna rinna av och blanda sedan ner dem i stroganoffen. Om du vill ha en tjockare sås, blanda gärna i lite idealmjöl. Skölj spenaten och blanda ner den i såsen precis innan servering. Servera gärna korv stroganoffen med nykokt ris, matvete eller pasta.
Publicerat 9/10 2019 av Daniel Claesson
30 min
Annons ▼
Annons ▼