X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

En roligare korv stroganoff. Bild:

En roligare korv stroganoff

PT30M30 minuter

4

portioner

0

Förnya den klassiska korvstroganoffen med hjälp av chorizo, paprika, bönor och spenat. Såsen smaksätts med tomatpuré, dijonsenap och balsamvinäger. Servera gärna med nykokt ris, matvete eller pasta.

Förnya den klassiska korvstroganoffen med hjälp av chorizo, paprika, bönor och spenat. Såsen smaksätts med tomatpuré, dijonsenap och balsamvinäger. Servera gärna med nykokt ris, matvete eller pasta.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri mjölk.

Ingredienser

600 g chorizo
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
2 msk tomatpuré
3,5 dl mjölk
2 tsk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
1 msk basilika, torkad
salt och peppar
200 g stora vita bönor, kokta
70 g babyspenat, färst
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skiva chorizokorvarna. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och stek chorizon i lite smör i ett par minuter, tills den börja få lite yta.
  2. Skala och hacka alla lök. Låt den steka med korven i ett par minuter. Kärna ur paprikan och dela den i bitar. Låt även den steka i någon minut.
  3. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll därefter i mjölk, balsamvinäger, dijonsenap och basilika. Krydda med salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka.
  4. Låt bönorna rinna av och blanda sedan ner dem i stroganoffen. Om du vill ha en tjockare sås, blanda gärna i lite idealmjöl. Skölj spenaten och blanda ner den i såsen precis innan servering.
  5. Servera gärna korv stroganoffen med nykokt ris, matvete eller pasta.

Skiva chorizokorvarna. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och stek chorizon i lite smör i ett par minuter, tills den börja få lite yta. Skala och hacka alla lök. Låt den steka med korven i ett par minuter. Kärna ur paprikan och dela den i bitar. Låt även den steka i någon minut. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll därefter i mjölk, balsamvinäger, dijonsenap och basilika. Krydda med salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka. Låt bönorna rinna av och blanda sedan ner dem i stroganoffen. Om du vill ha en tjockare sås, blanda gärna i lite idealmjöl. Skölj spenaten och blanda ner den i såsen precis innan servering. Servera gärna korv stroganoffen med nykokt ris, matvete eller pasta.

Lycka till!

Publicerat 9/10 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!