Frittata med bacon och soltorkade tomater

Spansk potatisomelett i stekpanna

Frittata med bacon och soltorkade tomater

En snabblagad och matig måltid som tillagas i en och samma stekpanna. Frittatan liknar en omelett, men görs med bland annat potatis. Denna variant innehåller även bacon, fetaost och soltorkade tomater.

En snabblagad och matig måltid som tillagas i en och samma stekpanna. Frittatan liknar en omelett, men görs med bland annat potatis. Denna variant innehåller även bacon, fetaost och soltorkade tomater.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

500 g potatis, fast
280 g bacon
75 g purjolök
50 g soltorkade tomater
200 g fetaost
8 st ägg
1 dl vatten
2 tsk timjan, torkad
salt och peppar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och skiva den ganska tunt, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna i en kastrull med saltat vatten och låt potatisen koka i knappt 10 minuter, tills den är ganska mjuk men inte helt genomkokt.
  2. Värm en stekpanna med hög kant till ganska hög värme och stek baconen i ett par minuter per sida, det ska bli knaperstekt. Lägg sedan baconet på en skärbräda och skär det i mindre bitar.
  3. Skölj och skiva purjolöken. Låt purjolöken fräsa ett par minuter i stekpannan, i baconfettet. Häll ner potatisskivorna när de har kokat och lägg även tillbaka baconet. Dela soltorkade tomater och fetaost och blanda i detta i stekpannan.
  4. Vispa snabbt ihop ägg, vatten, timjan och lite salt och peppar. Häll detta över potatisblandningen i stekpannan och lägg sedan på ett lock.
  5. Sänk värmen på plattan något och låt allt tillagas i ungefär tio minuter, tills äggblandningen har stelnat.

Tvätta potatisen och skiva den ganska tunt, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna i en kastrull med saltat vatten och låt potatisen koka i knappt 10 minuter, tills den är ganska mjuk men inte helt genomkokt. Värm en stekpanna med hög kant till ganska hög värme och stek baconen i ett par minuter per sida, det ska bli knaperstekt. Lägg sedan baconet på en skärbräda och skär det i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Låt purjolöken fräsa ett par minuter i stekpannan, i baconfettet. Häll ner potatisskivorna när de har kokat och lägg även tillbaka baconet. Dela soltorkade tomater och fetaost och blanda i detta i stekpannan. Vispa snabbt ihop ägg, vatten, timjan och lite salt och peppar. Häll detta över potatisblandningen i stekpannan och lägg sedan på ett lock. Sänk värmen på plattan något och låt allt tillagas i ungefär tio minuter, tills äggblandningen har stelnat.

Smaklig måltid!

Publicerat 12/2 2019 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼