X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Frittata med bacon och soltorkade tomater. Bild:

Frittata med bacon och soltorkade tomater

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabblagad och matig måltid som tillagas i en och samma stekpanna. Frittatan liknar en omelett, men görs med bland annat potatis. Denna variant innehåller även bacon, fetaost och soltorkade tomater.

En snabblagad och matig måltid som tillagas i en och samma stekpanna. Frittatan liknar en omelett, men görs med bland annat potatis. Denna variant innehåller även bacon, fetaost och soltorkade tomater.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

500 g potatis, fast
280 g bacon
75 g purjolök
50 g soltorkade tomater
200 g fetaost
8 st ägg
1 dl vatten
2 tsk timjan, torkad
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och skiva den ganska tunt, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna i en kastrull med saltat vatten och låt potatisen koka i knappt 10 minuter, tills den är ganska mjuk men inte helt genomkokt.
  2. Värm en stekpanna med hög kant till ganska hög värme och stek baconen i ett par minuter per sida, det ska bli knaperstekt. Lägg sedan baconet på en skärbräda och skär det i mindre bitar.
  3. Skölj och skiva purjolöken. Låt purjolöken fräsa ett par minuter i stekpannan, i baconfettet. Häll ner potatisskivorna när de har kokat och lägg även tillbaka baconet. Dela soltorkade tomater och fetaost och blanda i detta i stekpannan.
  4. Vispa snabbt ihop ägg, vatten, timjan och lite salt och peppar. Häll detta över potatisblandningen i stekpannan och lägg sedan på ett lock.
  5. Sänk värmen på plattan något och låt allt tillagas i ungefär tio minuter, tills äggblandningen har stelnat.

Tvätta potatisen och skiva den ganska tunt, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna i en kastrull med saltat vatten och låt potatisen koka i knappt 10 minuter, tills den är ganska mjuk men inte helt genomkokt. Värm en stekpanna med hög kant till ganska hög värme och stek baconen i ett par minuter per sida, det ska bli knaperstekt. Lägg sedan baconet på en skärbräda och skär det i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Låt purjolöken fräsa ett par minuter i stekpannan, i baconfettet. Häll ner potatisskivorna när de har kokat och lägg även tillbaka baconet. Dela soltorkade tomater och fetaost och blanda i detta i stekpannan. Vispa snabbt ihop ägg, vatten, timjan och lite salt och peppar. Häll detta över potatisblandningen i stekpannan och lägg sedan på ett lock. Sänk värmen på plattan något och låt allt tillagas i ungefär tio minuter, tills äggblandningen har stelnat.

Lycka till!

Publicerat 12/2 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!