Ingredienser
- 500 g potatis, fast
- 280 g bacon
- 75 g purjolök
- 50 g soltorkade tomater
- 200 g fetaost
- 8 st ägg
- 1 dl vatten
- 2 tsk timjan, torkad
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
En snabblagad och matig måltid som tillagas i en och samma stekpanna. Frittatan liknar en omelett, men görs med bland annat potatis. Denna variant innehåller även bacon, fetaost och soltorkade tomater.
En snabblagad och matig måltid som tillagas i en och samma stekpanna. Frittatan liknar en omelett, men görs med bland annat potatis. Denna variant innehåller även bacon, fetaost och soltorkade tomater.
Glutenfritt recept
Tvätta potatisen och skiva den ganska tunt, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna i en kastrull med saltat vatten och låt potatisen koka i knappt 10 minuter, tills den är ganska mjuk men inte helt genomkokt. Värm en stekpanna med hög kant till ganska hög värme och stek baconen i ett par minuter per sida, det ska bli knaperstekt. Lägg sedan baconet på en skärbräda och skär det i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Låt purjolöken fräsa ett par minuter i stekpannan, i baconfettet. Häll ner potatisskivorna när de har kokat och lägg även tillbaka baconet. Dela soltorkade tomater och fetaost och blanda i detta i stekpannan. Vispa snabbt ihop ägg, vatten, timjan och lite salt och peppar. Häll detta över potatisblandningen i stekpannan och lägg sedan på ett lock. Sänk värmen på plattan något och låt allt tillagas i ungefär tio minuter, tills äggblandningen har stelnat.
Publicerat 12/2 2019 av Daniel Claesson