X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Thailändsk köttfärssås med nudlar

Thailändsk köttfärssås med nudlar

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabblagad och smakrik köttfärsgryta med thailändska smaker. Den innehåller fisksås, currypasta, purjolök och soja. Servera den gärna med nudlar och hackade jordnötter.

En snabblagad och smakrik köttfärsgryta med thailändska smaker. Den innehåller fisksås, currypasta, purjolök och soja. Servera den gärna med nudlar och hackade jordnötter.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfri soja och kontrollera att currypastan och fisksåsen är glutenfri.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

500 g nötfärs
120 g purjolök
200 g morötter
2 st vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
1 tsk röd currypasta
2 msk fisksås
1 msk soja, japansk
1 tsk honung
salt och peppar
180 g risnudlar
Till servering
1 dl jordnötter, hackade
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Värm en stekpanna (gärna med hög kant) till medelvärme. Fräs nötfärsen i lite olja i ett par minuter. Rör om då och då.
  2. Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka morötterna. Rör ner detta i nötfärsen och låt fräsa i några minuter. Skala och hacka vitlöken och låt även den fräsa i stekpannan i någon minut.
  3. Rör ner kokosmjölk, sambal oelek, currypasta, fisksås, soja och honung. Krydda med lite salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan småkoka i ungefär fem minuter.
  4. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Smaka under tiden av köttfärssåsen och krydda med mer salt och peppar om det behövs.
  5. Servera gärna köttfärssåsen och nudlarna med krossade jordnötter.

Värm en stekpanna (gärna med hög kant) till medelvärme. Fräs nötfärsen i lite olja i ett par minuter. Rör om då och då. Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka morötterna. Rör ner detta i nötfärsen och låt fräsa i några minuter. Skala och hacka vitlöken och låt även den fräsa i stekpannan i någon minut. Rör ner kokosmjölk, sambal oelek, currypasta, fisksås, soja och honung. Krydda med lite salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan småkoka i ungefär fem minuter. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Smaka under tiden av köttfärssåsen och krydda med mer salt och peppar om det behövs. Servera gärna köttfärssåsen och nudlarna med krossade jordnötter.

Lycka till!

Publicerat 6/4 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!