Thailändsk köttfärssås med nudlar

Snabb och god färsgryta med jordnötter

Thailändsk köttfärssås med nudlar

En snabblagad och smakrik köttfärsgryta med thailändska smaker. Den innehåller fisksås, currypasta, purjolök och soja. Servera den gärna med nudlar och hackade jordnötter.

En snabblagad och smakrik köttfärsgryta med thailändska smaker. Den innehåller fisksås, currypasta, purjolök och soja. Servera den gärna med nudlar och hackade jordnötter.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfri soja och kontrollera att currypastan och fisksåsen är glutenfri.

laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

500 g nötfärs
120 g purjolök
200 g morötter
2 st vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
1 tsk röd currypasta
2 msk fisksås
1 msk soja, japansk
1 tsk honung
salt och peppar
180 g risnudlar
Till servering
1 dl jordnötter, hackade
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Värm en stekpanna (gärna med hög kant) till medelvärme. Fräs nötfärsen i lite olja i ett par minuter. Rör om då och då.
  2. Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka morötterna. Rör ner detta i nötfärsen och låt fräsa i några minuter. Skala och hacka vitlöken och låt även den fräsa i stekpannan i någon minut.
  3. Rör ner kokosmjölk, sambal oelek, currypasta, fisksås, soja och honung. Krydda med lite salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan småkoka i ungefär fem minuter.
  4. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Smaka under tiden av köttfärssåsen och krydda med mer salt och peppar om det behövs.
  5. Servera gärna köttfärssåsen och nudlarna med krossade jordnötter.

Värm en stekpanna (gärna med hög kant) till medelvärme. Fräs nötfärsen i lite olja i ett par minuter. Rör om då och då. Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka morötterna. Rör ner detta i nötfärsen och låt fräsa i några minuter. Skala och hacka vitlöken och låt även den fräsa i stekpannan i någon minut. Rör ner kokosmjölk, sambal oelek, currypasta, fisksås, soja och honung. Krydda med lite salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan småkoka i ungefär fem minuter. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Smaka under tiden av köttfärssåsen och krydda med mer salt och peppar om det behövs. Servera gärna köttfärssåsen och nudlarna med krossade jordnötter.

Smaklig måltid!

Publicerat 6/4 2021 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼