Gör så här
- Värm en stekpanna (gärna med hög kant) till medelvärme. Fräs nötfärsen i lite olja i ett par minuter. Rör om då och då.
-
Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka morötterna. Rör ner detta i nötfärsen och låt fräsa i några minuter. Skala och hacka vitlöken och låt även den fräsa i stekpannan i någon minut.
-
Rör ner kokosmjölk, sambal oelek, currypasta, fisksås, soja och honung. Krydda med lite salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan småkoka i ungefär fem minuter.
-
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Smaka under tiden av köttfärssåsen och krydda med mer salt och peppar om det behövs.
-
Servera gärna köttfärssåsen och nudlarna med krossade jordnötter.
Värm en stekpanna (gärna med hög kant) till medelvärme. Fräs nötfärsen i lite olja i ett par minuter. Rör om då och då.
Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka morötterna. Rör ner detta i nötfärsen och låt fräsa i några minuter. Skala och hacka vitlöken och låt även den fräsa i stekpannan i någon minut.
Rör ner kokosmjölk, sambal oelek, currypasta, fisksås, soja och honung. Krydda med lite salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan småkoka i ungefär fem minuter.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Smaka under tiden av köttfärssåsen och krydda med mer salt och peppar om det behövs.
Servera gärna köttfärssåsen och nudlarna med krossade jordnötter.
Lycka till!
Publicerat 6/4 2021 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!