Ingredienser
- 8 st skivor bröd, t.ex. ciabatta
- smör eller olja till stekning
- 30 g salami, skivad
- 6 st soltorkade tomater
- 100 g mozzarella
- babyspenat
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Trött på tråkig toast gjord på formfranska, billig ost och skinka? Här är ett snabblagat alternativ med salami, soltorkade tomater och mozzarella.
Trött på tråkig toast gjord på formfranska, billig ost och skinka? Här är ett snabblagat alternativ med salami, soltorkade tomater och mozzarella.
Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt bröd.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Dela brödskivorna i mindre bitar, så blir detta en bra förrätt eller plockmat.
Sätt ugnen på 200°. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek brödskivorna på båda sidorna. De ska få en gyllerbrun yta. Dela under tiden salami, soltorkade tomater och mozzarella i ganska små bitar. Lägg hälften av brödskivorna på en skärbräda. Fördela hälften av mozarellan på bröden, lägg sedan på salami, soltorkade tomater och babyspenat. Toppa med resten av mozzarellan och lägg till sist på en till brödskiva. Lägg toasten på en plåt och gratinera i ugnen i 5-10 minuter. Toasten är klara när mozzarellan har smält.
Publicerat 27/12 2016 av Daniel Claesson