X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Chorizopasta med paprika

Chorizopasta med paprika

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En fräsch pastarätt med chorizo, paprika och tomat. Den lagas enkelt på bara 20 minuter. Välj en fin chorizokorv med mycket smak.

En fräsch pastarätt med chorizo, paprika och tomat. Den lagas enkelt på bara 20 minuter. Välj en fin chorizokorv med mycket smak.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Receptet blir glutenfritt om du använder glutenfri pasta.

Ingredienser

600 g chorizo
2 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
2 st paprikor
500 g pennepasta
2 st tomater
salt och peppar
2 tsk paprikapulver, gärna rökigt
1 tsk balsamvinäger
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skiva chorizon. Skala och hacka gul lök, skala även vitlöken och skiva den tunt. Skölj paprikan, kärna ur och hacka den också. Fräs allt i en stekpanna med smör eller olja.
  2. Koka pennepastan enligt förpackningens anvisningar. Skölj tomaterna och hacka dem fint. Häll ner dem i stekpannan. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och balsamvinäger. Låt att småkoka en stund.
  3. Häll av pastan när det är en minut kvar av koktiden. Häll sedan ner den i stekpannan och rör om. Låt allt koka i någon minut till.
  4. Toppa gärna maten med hackad basilika eller riven ost.

Skiva chorizon. Skala och hacka gul lök, skala även vitlöken och skiva den tunt. Skölj paprikan, kärna ur och hacka den också. Fräs allt i en stekpanna med smör eller olja. Koka pennepastan enligt förpackningens anvisningar. Skölj tomaterna och hacka dem fint. Häll ner dem i stekpannan. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och balsamvinäger. Låt att småkoka en stund. Häll av pastan när det är en minut kvar av koktiden. Häll sedan ner den i stekpannan och rör om. Låt allt koka i någon minut till. Toppa gärna maten med hackad basilika eller riven ost.

Lycka till!

Publicerat 29/12 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!