Ingredienser
- 600 g chorizo
- 2 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 st paprikor
- 500 g pennepasta
- 2 st tomater
- salt och peppar
- 2 tsk paprikapulver, gärna rökigt
- 1 tsk balsamvinäger
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
En fräsch pastarätt med chorizo, paprika och tomat. Den lagas enkelt på bara 20 minuter. Välj en fin chorizokorv med mycket smak.
En fräsch pastarätt med chorizo, paprika och tomat. Den lagas enkelt på bara 20 minuter. Välj en fin chorizokorv med mycket smak.
Glutenfritt recept*
*Receptet blir glutenfritt om du använder glutenfri pasta.
Skiva chorizon. Skala och hacka gul lök, skala även vitlöken och skiva den tunt. Skölj paprikan, kärna ur och hacka den också. Fräs allt i en stekpanna med smör eller olja. Koka pennepastan enligt förpackningens anvisningar. Skölj tomaterna och hacka dem fint. Häll ner dem i stekpannan. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och balsamvinäger. Låt att småkoka en stund. Häll av pastan när det är en minut kvar av koktiden. Häll sedan ner den i stekpannan och rör om. Låt allt koka i någon minut till. Toppa gärna maten med hackad basilika eller riven ost.
Publicerat 29/12 2017 av Daniel Claesson