X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glaserade revbensspjäll med honung och ingefära. Genrebild
Genrebild

Glaserade revbensspjäll med honung och ingefära

PT30M30 minuter

4

portioner

0

Sötsyrliga och goda revbensspjäll som passar perfekt på julbordet, men också precis lika bra vid andra tillfällen.

Sötsyrliga och goda revbensspjäll som passar perfekt på julbordet, men också precis lika bra vid andra tillfällen.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri soja

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 kg revbensspjäll, kokta
0,5 dl äppelcidervinäger
3 msk flytande honung
0,5 dl soja
0,5 dl matolja
1 tsk svartpeppar, malen
3 msk riven ingefära, färsk
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ta fram revbensspjällen och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda övriga ingredienser till en marinad. Pensla ungefär två tredjedelar av den över köttets alla sidor.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Pensla på den sista marinaden efter ungefär halva tillagningstiden.
  5. Låt revbenen svalna något innan du skär dem i bitar.

Sätt ugnen på 200°. Ta fram revbensspjällen och lägg i en ugnsform. Blanda övriga ingredienser till en marinad. Pensla ungefär två tredjedelar av den över köttets alla sidor. Tillaga mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Pensla på den sista marinaden efter ungefär halva tillagningstiden. Låt revbenen svalna något innan du skär dem i bitar.

Lycka till!

Publicerat 23/12 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!