Glaserade revbensspjäll med honung och ingefära

Genrebild

God glaze med smak av jul

Glaserade revbensspjäll med honung och ingefära

Sötsyrliga och goda revbensspjäll som passar perfekt på julbordet, men också precis lika bra vid andra tillfällen.

Sötsyrliga och goda revbensspjäll som passar perfekt på julbordet, men också precis lika bra vid andra tillfällen.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri soja

laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

1 kg revbensspjäll, kokta
0,5 dl äppelcidervinäger
3 msk flytande honung
0,5 dl soja
0,5 dl matolja
1 tsk svartpeppar, malen
3 msk riven ingefära, färsk
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ta fram revbensspjällen och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda övriga ingredienser till en marinad. Pensla ungefär två tredjedelar av den över köttets alla sidor.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Pensla på den sista marinaden efter ungefär halva tillagningstiden.
  5. Låt revbenen svalna något innan du skär dem i bitar.

Sätt ugnen på 200°. Ta fram revbensspjällen och lägg i en ugnsform. Blanda övriga ingredienser till en marinad. Pensla ungefär två tredjedelar av den över köttets alla sidor. Tillaga mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Pensla på den sista marinaden efter ungefär halva tillagningstiden. Låt revbenen svalna något innan du skär dem i bitar.

Smaklig måltid!

Publicerat 23/12 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼