Ingredienser
- 1 kg revbensspjäll, kokta
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 3 msk flytande honung
- 0,5 dl soja
- 0,5 dl matolja
- 1 tsk svartpeppar, malen
- 3 msk riven ingefära, färsk
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Sötsyrliga och goda revbensspjäll som passar perfekt på julbordet, men också precis lika bra vid andra tillfällen.
Sötsyrliga och goda revbensspjäll som passar perfekt på julbordet, men också precis lika bra vid andra tillfällen.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri soja
Laktosfritt recept
Sätt ugnen på 200°. Ta fram revbensspjällen och lägg i en ugnsform. Blanda övriga ingredienser till en marinad. Pensla ungefär två tredjedelar av den över köttets alla sidor. Tillaga mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Pensla på den sista marinaden efter ungefär halva tillagningstiden. Låt revbenen svalna något innan du skär dem i bitar.
Publicerat 23/12 2020 av Daniel Claesson