X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Pasta med fläskfilé och tomat

Pasta med fläskfilé och tomat

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Fläskfilé, pasta och soltorkade tomater är grunden till denna enkla, snabba och väldigt goda måltid. Den tar inte lång tid att laga, men är lika god dagen efter.

Fläskfilé, pasta och soltorkade tomater är grunden till denna enkla, snabba och väldigt goda måltid. Den tar inte lång tid att laga, men är lika god dagen efter.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

10 dl pasta
600 g fläskfilé
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
200 g soltorkade tomater
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen anvisningar.
  2. Putsa fläskfilén om den har mycket ytligt fett. Skär den sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek dem i en gryta eller wokpanna med lite smör så att köttet får fin färg, det tar ungefär 3-5 minuter.
  3. Ta ur köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Skala och hacka rödlöken och fräs den i grytan. Pressa ner vitlöken. Tillsätt vatten och grädde, strimla de soltorkade tomaterna och häll även ner dem.
  4. Lägg tillbaka köttet i grytan, krydda med salt och peppar efter behag. Häll ner den nykokta pastan och blanda om snabbt. Servera direkt, toppa gärna med finriven ost.

Koka pastan enligt förpackningen anvisningar. Putsa fläskfilén om den har mycket ytligt fett. Skär den sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek dem i en gryta eller wokpanna med lite smör så att köttet får fin färg, det tar ungefär 3-5 minuter. Ta ur köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Skala och hacka rödlöken och fräs den i grytan. Pressa ner vitlöken. Tillsätt vatten och grädde, strimla de soltorkade tomaterna och häll även ner dem. Lägg tillbaka köttet i grytan, krydda med salt och peppar efter behag. Häll ner den nykokta pastan och blanda om snabbt. Servera direkt, toppa gärna med finriven ost.

Lycka till!

Publicerat 23/9 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!