Ingredienser
- 10 dl pasta
- 600 g fläskfilé
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1,5 dl vatten
- 2 dl matlagningsgrädde
- 200 g soltorkade tomater
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Fläskfilé, pasta och soltorkade tomater är grunden till denna enkla, snabba och väldigt goda måltid. Den tar inte lång tid att laga, men är lika god dagen efter.
Fläskfilé, pasta och soltorkade tomater är grunden till denna enkla, snabba och väldigt goda måltid. Den tar inte lång tid att laga, men är lika god dagen efter.
Glutenfritt recept
Koka pastan enligt förpackningen anvisningar. Putsa fläskfilén om den har mycket ytligt fett. Skär den sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek dem i en gryta eller wokpanna med lite smör så att köttet får fin färg, det tar ungefär 3-5 minuter. Ta ur köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Skala och hacka rödlöken och fräs den i grytan. Pressa ner vitlöken. Tillsätt vatten och grädde, strimla de soltorkade tomaterna och häll även ner dem. Lägg tillbaka köttet i grytan, krydda med salt och peppar efter behag. Häll ner den nykokta pastan och blanda om snabbt. Servera direkt, toppa gärna med finriven ost.
Publicerat 23/9 2014 av Daniel Claesson