Söt kanelkaka på fem minuter

Söt kanelkaka på fem minuter

PT5M5 minuter

1

st

På bara fem minuter kan du göra en söt, saftig och god sockerkaka i mikron. Den toppas med kanel och smakar därför lite som en kanelbulle.

På bara fem minuter kan du göra en söt, saftig och god sockerkaka i mikron. Den toppas med kanel och smakar därför lite som en kanelbulle.

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri mjölmix istället för vetemjöl

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör

Tips

Smaksätt gärna smeten med lite malen kardemumma också.

Ingredienser

2 msk smör
4 msk strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
1 st ägg
0,5 dl vetemjöl
Topping
0,5 tsk kanel
1 tsk strösocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smält smöret och lägg det i en skål. Blanda i strösockret och rör även i vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en jämn smet.
  2. Häll över smeten i en djup tallrik eller plattbottnad skål. Strö över kanelen och det sista sockret.
  3. Grädda kakan på högsta effekt i mikrovågsugnen i en minut. Kör den 30-60 sekunder till om kakan är för kladdig.
  4. Låt kakan svalna i några minuter innan du äter den. Servera gärna tillsammans med lite vaniljglass eller vispgrädde.

Smält smöret och lägg det i en skål. Blanda i strösockret och rör även i vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en jämn smet. Häll över smeten i en djup tallrik eller plattbottnad skål. Strö över kanelen och det sista sockret. Grädda kakan på högsta effekt i mikrovågsugnen i en minut. Kör den 30-60 sekunder till om kakan är för kladdig. Låt kakan svalna i några minuter innan du äter den. Servera gärna tillsammans med lite vaniljglass eller vispgrädde.

Lycka till!

Publicerat 14/9 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!