Ingredienser
- 2 msk smör
- 4 msk strösocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
- 1 st ägg
- 0,5 dl vetemjöl
- Topping
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk strösocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT5M5 minuter
st
På bara fem minuter kan du göra en söt, saftig och god sockerkaka i mikron. Den toppas med kanel och smakar därför lite som en kanelbulle.
På bara fem minuter kan du göra en söt, saftig och god sockerkaka i mikron. Den toppas med kanel och smakar därför lite som en kanelbulle.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri mjölmix istället för vetemjöl
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör
Smaksätt gärna smeten med lite malen kardemumma också.
Smält smöret och lägg det i en skål. Blanda i strösockret och rör även i vaniljsocker, salt, ägg och vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en jämn smet. Häll över smeten i en djup tallrik eller plattbottnad skål. Strö över kanelen och det sista sockret. Grädda kakan på högsta effekt i mikrovågsugnen i en minut. Kör den 30-60 sekunder till om kakan är för kladdig. Låt kakan svalna i några minuter innan du äter den. Servera gärna tillsammans med lite vaniljglass eller vispgrädde.
Publicerat 14/9 2021 av Daniel Claesson