Ingredienser
- 120 g glutenfri mjölmix
- 75 g strösocker
- 1 tsk kanel, malen
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk matolja
- 125 ml mjölk
- 1 st ägg
- Topping
- 30 g smör
- 4 msk strösocker
- 0,5 msk kanel, malen
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
st
Små, söta muffins med härlig kanelsmak. När de är nygräddade penslar du dem med smält smör och toppar med socker och kanel.
Små, söta muffins med härlig kanelsmak. När de är nygräddade penslar du dem med smält smör och toppar med socker och kanel.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Muffinsarna är godast nygräddade, men går bra att frysa och värma i ugnen innan servering. Frys då in dem innan du toppar dem smält smör, kanel och socker.
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, strösocker, kanel, bakpulver, salt och vaniljsocker i en ganska stor skål. Rör ihop matolja, mjölk och ägg i en separat skål och rör sedan ner det i mjölblandningen. Vispa snabbt ihop allt tills smeten är klumpfri. Fördela smeten i [get_antal] muffinsformar (som rymmer 0,5-1 dl), cirka 2 matskedar per form. Smörj först formarna med lite matolja, om du använder metallformar. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, tills muffinsarna har rest sig och fått fin yta på toppen. Låt dem sedan svalna en stund. Smält smöret och pensla muffinsarna. Blanda strösocker och kanel och täck muffinsarna. Servera dem direkt.
Publicerat 24/5 2021 av Daniel Claesson