X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria minimuffins. Genrebild
Genrebild

Glutenfria minimuffins

PT40M40 minuter

12

st

0

Små, söta muffins med härlig kanelsmak. När de är nygräddade penslar du dem med smält smör och toppar med socker och kanel.

Små, söta muffins med härlig kanelsmak. När de är nygräddade penslar du dem med smält smör och toppar med socker och kanel.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Muffinsarna är godast nygräddade, men går bra att frysa och värma i ugnen innan servering. Frys då in dem innan du toppar dem smält smör, kanel och socker.

Ingredienser

120 g glutenfri mjölmix
75 g strösocker
1 tsk kanel, malen
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk matolja
125 ml mjölk
1 st ägg
Topping
30 g smör
4 msk strösocker
0,5 msk kanel, malen
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, strösocker, kanel, bakpulver, salt och vaniljsocker i en ganska stor skål.
  3. Rör ihop matolja, mjölk och ägg i en separat skål och rör sedan ner det i mjölblandningen. Vispa snabbt ihop allt tills smeten är klumpfri.
  4. Fördela smeten i 12 muffinsformar (som rymmer 0,5-1 dl), cirka 2 matskedar per form. Smörj först formarna med lite matolja, om du använder metallformar.
  5. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, tills muffinsarna har rest sig och fått fin yta på toppen. Låt dem sedan svalna en stund.
  6. Smält smöret och pensla muffinsarna. Blanda strösocker och kanel och täck muffinsarna. Servera dem direkt.

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, strösocker, kanel, bakpulver, salt och vaniljsocker i en ganska stor skål. Rör ihop matolja, mjölk och ägg i en separat skål och rör sedan ner det i mjölblandningen. Vispa snabbt ihop allt tills smeten är klumpfri. Fördela smeten i [get_antal] muffinsformar (som rymmer 0,5-1 dl), cirka 2 matskedar per form. Smörj först formarna med lite matolja, om du använder metallformar. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, tills muffinsarna har rest sig och fått fin yta på toppen. Låt dem sedan svalna en stund. Smält smöret och pensla muffinsarna. Blanda strösocker och kanel och täck muffinsarna. Servera dem direkt.

Lycka till!

Publicerat 24/5 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!