X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Müslikakor

Müslikakor

PT20M20 minuter

20

st

0

Har du "basmüsli" hemma så är detta en bra grund för snabba kakor. De bakas på mindre än en halvtimme. Kakorna är goda som de är, men kan också smaksättas med russin, choklad eller nötter.

Har du "basmüsli" hemma så är detta en bra grund för snabba kakor. De bakas på mindre än en halvtimme. Kakorna är goda som de är, men kan också smaksättas med russin, choklad eller nötter.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 dl müsli, eller havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
2 msk sirap
1 tsk bakpulver
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt det inte bli för varmt.
  3. Häll ner müsli, vetemjöl, strösocker, sirap och bakpulver i det smälta smöret. Blanda alla ingredienserna.
  4. Gör 20 bollar av smeten. Tryck ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de är härligt gyllenbruna.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Låt det inte bli för varmt. Häll ner müsli, vetemjöl, strösocker, sirap och bakpulver i det smälta smöret. Blanda alla ingredienserna. Gör [get_antal] bollar av smeten. Tryck ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de är härligt gyllenbruna.

Lycka till!

Publicerat 13/11 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!