X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Cheesecake med vit choklad och hallonsås

Cheesecake med vit choklad och hallonsås

PT60M60 minuter

1

st

1

En mäktig och snygg cheesecake med smak av vit choklad, creme fraiche och en söt hallonsås. Du gör kakan på en timme, men den bör sedan stelna i kylskåp i minst en timme innan servering. En kaka räcker till ca 10-12 personer.

En mäktig och snygg cheesecake med smak av vit choklad, creme fraiche och en söt hallonsås. Du gör kakan på en timme, men den bör sedan stelna i kylskåp i minst en timme innan servering. En kaka räcker till ca 10-12 personer.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter

Tips

Om kakan inte måste vara glutenfri går det givetvis bra att använda vanliga digestivekex istället.

Ingredienser

Botten och fyllning
150 g glutenfria digestivekex
75 g smör
2,5 st gelatinblad
200 g vit choklad
4 dl creme fraiche
400 g philadelphiaost
Hallonsås
3 st gelatinblad
300 g frysta hallon
1,5 dl strösocker
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

 1. Botten

  Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa dem med hjälp av kavel. Var noggrann, så att det inte är stora kakbitar kvar.
 2. Smält smöret på låg värme och blanda med digestivesmulorna. Ta fram en springform (24 cm i diameter) och tryck ut kakblandningen i ett tunt och jämnt lager. Ställ in i kylen så länge.
 3. Hallonsås

  Lägg gelatinbladen till hallonsåsen i en skål med kallt vatten.
 4. Koka upp hallon och strösocker i en kastrull och låt sedan koka på låg värme i ungefär 10 minuter. Mosa hallonen och rör om då  och då.
 5. Krama ut gelatinbladen och rör ner dem i hallonsåsen. Sila bort kärnorna och låt sedan hallonsåsen svalna helt.
 6. Fyllning

  Lägg gelantinbladen till fyllningen i en skål med kallt vatten.
 7. Bryt chokladen i ganska små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med creme fraiche. Värm försiktigt så att chokladen smälter. Rör om så att inget blir bränt. Det ska inte koka, men bli en jämn smet.
 8. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under omrörning, så att de smälter ner. Låt sedan fyllningen svalna något, innan du blandar i philadelphiaosten och vispar till en jämn smet.
 9. Montering

  Häll fyllningen över kakbottnen. Häll sedan hallonsåsen fläckvis ovanpå fyllningen. Dra en potatissticka eller ett grillspett genom hallonsåsen, så att den blandas med fyllningen här och där. Försökt att få till ett fint mönster.
 10. Låt kakan stelna i kylskåp i minst en timme innan servering.

Botten: Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa dem med hjälp av kavel. Var noggrann, så att det inte är stora kakbitar kvar. Smält smöret på låg värme och blanda med digestivesmulorna. Ta fram en springform (24 cm i diameter) och tryck ut kakblandningen i ett tunt och jämnt lager. Ställ in i kylen så länge. Hallonsås: Lägg gelatinbladen till hallonsåsen i en skål med kallt vatten. Koka upp hallon och strösocker i en kastrull och låt sedan koka på låg värme i ungefär 10 minuter. Mosa hallonen och rör om då  och då. Krama ut gelatinbladen och rör ner dem i hallonsåsen. Sila bort kärnorna och låt sedan hallonsåsen svalna helt. Fyllning: Lägg gelantinbladen till fyllningen i en skål med kallt vatten. Bryt chokladen i ganska små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med creme fraiche. Värm försiktigt så att chokladen smälter. Rör om så att inget blir bränt. Det ska inte koka, men bli en jämn smet. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under omrörning, så att de smälter ner. Låt sedan fyllningen svalna något, innan du blandar i philadelphiaosten och vispar till en jämn smet. Montering: Häll fyllningen över kakbottnen. Häll sedan hallonsåsen fläckvis ovanpå fyllningen. Dra en potatissticka eller ett grillspett genom hallonsåsen, så att den blandas med fyllningen här och där. Försökt att få till ett fint mönster. Låt kakan stelna i kylskåp i minst en timme innan servering.

Lycka till!

Publicerat 13/1 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!