Gör så här
Botten
Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa dem med hjälp av kavel. Var noggrann, så att det inte är stora kakbitar kvar.
-
Smält smöret på låg värme och blanda med digestivesmulorna. Ta fram en springform (24 cm i diameter) och tryck ut kakblandningen i ett tunt och jämnt lager. Ställ in i kylen så länge.
-
Hallonsås
Lägg gelatinbladen till hallonsåsen i en skål med kallt vatten.
-
Koka upp hallon och strösocker i en kastrull och låt sedan koka på låg värme i ungefär 10 minuter. Mosa hallonen och rör om då och då.
-
Krama ut gelatinbladen och rör ner dem i hallonsåsen. Sila bort kärnorna och låt sedan hallonsåsen svalna helt.
-
Fyllning
Lägg gelantinbladen till fyllningen i en skål med kallt vatten.
-
Bryt chokladen i ganska små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med creme fraiche. Värm försiktigt så att chokladen smälter. Rör om så att inget blir bränt. Det ska inte koka, men bli en jämn smet.
-
Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under omrörning, så att de smälter ner. Låt sedan fyllningen svalna något, innan du blandar i philadelphiaosten och vispar till en jämn smet.
-
Montering
Häll fyllningen över kakbottnen. Häll sedan hallonsåsen fläckvis ovanpå fyllningen. Dra en potatissticka eller ett grillspett genom hallonsåsen, så att den blandas med fyllningen här och där. Försökt att få till ett fint mönster.
-
Låt kakan stelna i kylskåp i minst en timme innan servering.
Botten:
Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa dem med hjälp av kavel. Var noggrann, så att det inte är stora kakbitar kvar.
Smält smöret på låg värme och blanda med digestivesmulorna. Ta fram en springform (24 cm i diameter) och tryck ut kakblandningen i ett tunt och jämnt lager. Ställ in i kylen så länge.
Hallonsås:
Lägg gelatinbladen till hallonsåsen i en skål med kallt vatten.
Koka upp hallon och strösocker i en kastrull och låt sedan koka på låg värme i ungefär 10 minuter. Mosa hallonen och rör om då och då.
Krama ut gelatinbladen och rör ner dem i hallonsåsen. Sila bort kärnorna och låt sedan hallonsåsen svalna helt.
Fyllning:
Lägg gelantinbladen till fyllningen i en skål med kallt vatten.
Bryt chokladen i ganska små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med creme fraiche. Värm försiktigt så att chokladen smälter. Rör om så att inget blir bränt. Det ska inte koka, men bli en jämn smet.
Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under omrörning, så att de smälter ner. Låt sedan fyllningen svalna något, innan du blandar i philadelphiaosten och vispar till en jämn smet.
Montering:
Häll fyllningen över kakbottnen. Häll sedan hallonsåsen fläckvis ovanpå fyllningen. Dra en potatissticka eller ett grillspett genom hallonsåsen, så att den blandas med fyllningen här och där. Försökt att få till ett fint mönster.
Låt kakan stelna i kylskåp i minst en timme innan servering.
Lycka till!
Publicerat 13/1 2021 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!